Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1-2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 8 små focaccine-brød
Hvor lang tid tar det? 1-2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 8 små focaccine-brød

Focaccine

Focaccine – miniutgaven av det velkjente italienske brødet focaccia – passer perfekt som snacks eller som tilbehør til grillmaten. Nydelig med en god pesto til.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett honning, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
  • Del deigen opp i åtte runde emner. Bruk hendene og trykk ut hvert emne med fingertuppene til de er flate og runde. Legg dem på stekebrett med bakepapir.
  • Dekk brødene med klede, og la etterheve til dobbel størrelse. 
  • Ringle over rikelig med olivenolje. Dryss på flaksalt og timian.
  • Stek focaccinene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter eller til de har fått en gyllen farge. 

For de som er glad i focaccia anbefaler vi også oppskriften verdens beste focaccia – og vår samleside med mange oppskrifter på varianter av focaccia.

 

Oppskriften på focaccine er fra MatPrat

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
108 stemmer