Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
surdeigsfocaccia

Grunnoppskrift på focaccia – og mange smakfulle varianter

Salt, fyldig og litt syrlig – her finner du våre saftige og velsmakende focaccia-oppskrifter til både hverdags og fest.

Den perfekte focaccia har en sprø skorpe i topp og bunn, takket være rike mengder med deilig olivenolje. Brødet er saftig og har samtidig en luftig konsistens. Med flaksalt og velduftende urter som topping fylles hjemmet av Middelhavets utsøkte dufter under steking.

 

Selv om vi opprinnelig kan takke grekerne og etruskerne for grunnoppskriften, står dagens focaccia som en tradisjonsrik hjørnesten i det italienske kjøkkenet. Retten kan minne om en pizza fordi brødet i enkelte oppskrifter toppes med grønnsaker, men like ofte serveres det sammen med Sør-Europas velsmakende oljer, oster og dipper.

 

Uansett om du skal unne deg noe godt til hverdags eller servere i selskap, så kan du friste med focaccia. Med sine himmelske smaker kan det lettsaltede brødet fint spille hovedrollen alene, men det egner seg også ypperlig som siderett sammen med for eksempel pastaretter, spekemat, tapas, salater, supper og grillmat.

Og får du for mye, så egner denne gullgruven av et italiensk bakverk seg godt til å fryse ned også.

 

Fristende focaccia-oppskrifter

Focaccia

Verdens beste focaccia, kaller vi denne. Topping med hvitløk, løk og rosmarin – eller annen topping du selv liker best. 

Verdens beste focaccia er en av våre mest populære focaccia-oppskrifter. Med hvitløk, rødløk og frisk rosmarin blir den garantert en hit på tapasbordet. Hvis du er bitt av surdeigsbasillen kan vi også anbefale surdeigsfocaccia. Den bakes over et par dager, men resultatet er verdt ventingen!

Focaccini

Focaccine er miniutgaven av det velkjente italienske brødet focaccia – perfekt som snacks eller siderett.

Hvis du ønsker å variere med meltyper er focaccia med byggmel et lekkert og sommerlig alternativ. Du kan også bake speltfocaccia med grovt salt på toppen, som passer ypperlig som tilbehør til sommerens supper og salater. Focaccia på grill er flate porsjonsbrød som du enkelt lager til grillmaten, mens små focaccine-brød er nydelig som snacks med en god pesto eller aïoli til.

Focaccia kan også lages som pizza og toppes med godsaker.

Det lettsaltede brødet kan også toppes med godsaker. En focaccia med blomster ser vakker ut på selskapsbordet og har blitt en populær trend de siste årene.

 

Focacciapizza med spekeskinke og mozzarella er også en fest for øyet, perfekt til sommerens late dager. Ønsker du derimot smaken av høst og skogstur rundt matbordet er det soppsmørbrød på grillet focaccia som gjelder.

 

Og til jul? Da lager du julefocaccia med tranebær og valnøtter – spesielt om du topper den med ribberull og salatblader i en smakfull sandwich.

 

Velbekomme!

Focaccia - Flere oppskrifter og artikler

Bella Benedicte

Bella Benedicte lager verdens beste italienske matpakke. Grov focaccia, mozzarella, tomat, basilikumblader og spekeskinke legges i en tett matboks sammen med en smørekniv.
rask
enkelt

Focaccia med byggmel

Focaccia med byggmel er lekkert brød i langpanne med snøfrisk, soltørket tomat og oliven som passer fint til lunsj og som sommermat. Kan fryses i store biter og lunes i ovnen etter tining.
Middels
Middels
Halvgrovt

Focaccia på grill

Focaccia på grill er flate porsjonsbrød du lager i en fei om sommeren. Med oliven, rødløk, hvitløk, rosmarin og olivenolje smaker de knallgodt til grillmaten.
rask
Middels

Speltfocaccia

Speltfocaccia er ypperlig tilbehør til pasta, suppe og salat. Du lager den av speltmel i langpanne med rosmarin og grovt salt på toppen.
Middels
Middels
Fint

Verdens beste focaccia

Focaccia er italiensk brytebrød som er perfekt tilbehør til middagen. I denne oppskriften, som vi ubeskjedent har kalt verdens beste focaccia, lager vi den med hvitløk, oliven, rødløk, rosmarin og parmesan.
Middels
Middels
Fint

Focaccia med blomster

En focaccia med blomster ser vakker ut på tapasbordet. Lek deg med former og farger, og smak til med grønnsaker, urter og krydder.
Middels
Middels
Fint

Focacciapizza med spekeskinke og mozzarella

Focaccia + pizza = sant! Focacciapizza har en saftig og tykk bunn toppet med spekeskinke, mozzarella og semitørkede tomater.
Middels
Middels
Fint

Focaccine

Focaccine – miniutgaven av det velkjente italienske brødet focaccia – passer perfekt som snacks eller som tilbehør til grillmaten. Nydelig med en god pesto til.
lang
Middels
Fint

Surdeigsfocaccia

Surdeigsfocaccia har en spennende og syrlig smak med deilig skorpe. Perfekt til både salater, lunsj-sandwicher og som tilbehør til tapas.
lang
vanskelig
Fint