Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 focaccia
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 focaccia

Speltfocaccia

Speltfocaccia er ypperlig tilbehør til pasta, suppe og salat. Du lager den av speltmel i langpanne med rosmarin og grovt salt på toppen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene til deigen, og elt den forsiktig i 10 minutter på laveste hastighet i en kjøkkenmaskin.
  • Dekk bollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse i ca. 1 time.
  • Smør en stor langpanne med litt av oljen. Elt deigen lett igjen og ha den i pannen. Bruk rene fingre og klem deigen ut til en jevn leiv. Bruk fingerknoker og klem dype groper i deigen med jevne mellomrom. Drypp resten av oljen over brødet og gni det inn. Sørg for at det kommer litt olje ned i gropene. Dryss salt og rosmarin over brødet.
  • La heve til nesten dobbel størrelse i ca. 40 minutter.
  • Forvarm stekeovnen på 225 °C. Stek brødet midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Avkjøl i pannen på en rist. 

>> Psst! Glad i focaccia? Da anbefaler vi også oppskriften verdens beste focaccia – og vår samleside med mange oppskrifter på varianter av focaccia. Vi anbefaler også oppskriften på vårt klassiske langpannebrød

Finn mer om samme tema:

2.7 / 5
36 stemmer