Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 focaccia
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 focaccia

Speltfocaccia

Speltfocaccia er ypperlig tilbehør til pasta, suppe og salat. Du lager den av speltmel i langpanne med rosmarin og grovt salt på toppen.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene til deigen, og elt den forsiktig i 10 minutter på laveste hastighet i en kjøkkenmaskin.
  • Dekk bollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Smør en stor langpanne med litt av oljen. Elt deigen lett igjen og ha den i pannen. Bruk rene fingre og klem deigen ut til en jevn leiv. Bruk fingerknoker og klem dype groper i deigen, med jevne mellomrom. Drypp resten av oljen over brødet og gni det inn, sørg for at det kommer litt olje ned i gropene. Dryss salt og rosmarin over brødet.
  • La heve til nesten dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Forvarm stekeovnen på 225 °C. Stek brødet midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Avkjøl i pannen på en rist. 

Glad i focaccia? Prøv også focaccia med byggmel

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer