Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 focaccia
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 focaccia

Julefocaccia

Julefocaccia med smak av tranebær og valnøtter serveres med godt julepålegg eller olivenolje og litt flaksalt. 
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre gjæren i bakebollen og ha i vann, honning, hvetemel, salt og halvparten av olivenoljen. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen. Elt deretter inn tranebær og valnøtter. 
  • Smør en 24 cm kakering med olje, og sett formen på et stekebrett.
  • Ha deigen i formen, ha litt olje på hendene og trykk den jevnt utover. Dekk med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. 
  • Trykk fingertuppene lett ned i deigen for å få de karakteristiske «focaccia-hullene» Ringle over resten av oljen.
  • Stek julefocaccia midt i ovnen på 225 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.  

Utviklet i samarbeid med MatPrat.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer