Klassiske skolebrød – luftige og gode skoleboller
Ingredienser
Bolledeig
Vaniljekrem
Slik gjør du
- Del smøret opp i små terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert.
- Ha mel, sukker, kardemomme og melk i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller 5-8 minutter på lav hastighet i kjøkkenmaskin.
- Tilsett smøret når deigen er nesten ferdig, og elt til du har en fin og jevn deig. Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
- Vaniljekrem: Lag den mens deigen hever. Ha fløte, melk, sukker og frø fra en vaniljestang i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ha eggene i en bolle og visp dem lett sammen. Tilsett maisennamelet og rør ut. Hell blandingen i den varme fløte-melken. Rør godt til klumpefri røre og sett til avkjøling.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 24 like store emner og trill runde boller. Sett skolebrødene på en stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten.
- Dekk skolebrødene med et klede og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 20-30 minutter.
- Legg 1 stor spiseskje med vaniljekrem på hver bolle.
- Stek skolebollene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
- Når de er blitt kalde, smør med melisglasur og dypp dem i en skål med kokos.
PS! Visste du at skolebrødet har sin egen dag? Siste fredagen før skoleferien feirer vi skolebrødets dag i hele landet. Les mer om skolebrødets dag.