Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Under 2 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 12 skolebrød
Hvor lang tid tar det? Under 2 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 12 skolebrød

Glutenfrie skolebrød

En enkel og god oppskrift på glutenfrie skolebrød, også kalt skoleboller.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smør, ha i melk og varm til fingervarm, 37 grader. Løs opp gjæren.
  • Ha væsken i en bakebolle og rør i fiberhusk. La det svelle i 5-10 minutter.
  • Tilsett sukker, kardemomme og mel i bollen. Elt deigen med en K-krok eller for hånd til den er smidig og fast.
  • Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Del deigen i emner på ca. 100 gram og trill runde boller. Sett de på et stekebrett med bakepapir, dekk med plast og la bollene etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Press en liten grop midt i bollene og sprøyt i vaniljekrem.
  • Stek skolebollene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.
  • Rør sammen litt vann og melis til en passe tykk melisglasur. Når skolebrødene er passe avkjølte, smør melisglasur rundt vaniljekremen og dypp i kokosmasse.

Nyt glutenfrie skoleboller helt nybakte, da smaker de aller best! #skolebrødetsdag er for alle 😀 Hurra for skolebrød!

 

Oppskriften er laget i samarbeid med MatPrat og Norsk cøliakiforening.  

 

>> I vår store oppskriftsdatabase finner du også oppskrift på klassiske skolebrød

Finn mer om samme tema:

3.6 / 5
30 stemmer