Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stort skolebrød - 12 biter
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stort skolebrød - 12 biter

Kjempeskolebrød

Et kjempeskolebrød som kan deles opp som en kake blir et muntert innslag på kakebordet. Kjent og kjært bakverk i størrelse L.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Selv om oppskriften er beregnet til ett kjempeskolebrød, kan du fint også lage tolv vanlige skolebrød eller skoleboller av deigen.

Slik gjør du

  • Del smøret opp i små terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert.
  • Ha mel, sukker, kardemomme og melk i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller 5-8 minutter på lav hastighet i kjøkkenmaskin.
    Tilsett smøret når deigen er nesten ferdig, og elt til du har en fin og jevn deig.
  • Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
    Ta gjerne glutentesten for å se om deigen er ferdig eltet. Det gjør du ved å sjekke at deigen kan strekkes ut, nærmest som en tyggegummi, uten at den brister. Om den brister raskt bør deigen eltes mer, ellers er den klar.
  • Ta deigen ut på lett melet bakebord og form den til en stor bolle. Legg bollen på en stekeplate dekket med bakepapir og trykk den ned på midten.
  • Dekk bollen med et klede og la den etterheve i 20-30 minutter.
  • Fordel vaniljekrem i midten på bollen. 
  • Stek kjempeskolebrødet midt i ovnen ved 225 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
  • Når kjempeskolebrødet er blitt kaldt, smører du på melisglasur. Fordel kokos på glasuren før den stivner.

>> Blir det for stort? Prøv deg på miniskolebrød istedet – eller se vår oppskrift på det klassiske skolebrødet

Finn mer om samme tema:

4.2 / 5
6 stemmer