Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? over 60 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 12 epleboller
Hvor lang tid tar det? over 60 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 12 epleboller

Epleboller med havrefyll

Herlige epleboller med havrefyll fyller hjemmet med lukten av deilig bakst. Halvgrove og med mindre sukker og smør passer de fint til hverdagskos.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Disse eplebollene har sammalt fint hvete i seg, og er dermed litt grove. I tillegg er det lite tilsatt sukker, så de må ikke sammenlignes med hveteboller eller snurrer, slik man vanligvis tenker at det skal smake.

Slik gjør du

  • Deig: Bruk en kjøkkenmaskin og elt sammen mel, gjær, melk og sukker. Tilsett rapsolje mot slutten av eltetiden.

  • Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
  • Havrefyll: Smelt smør og sukker i en kjele. Ha havregryn i en kjøkkenmaskin og kjør til havregrynene er finmalte. Tilsett smørblandingen og melk til massen har en passe konsistens.
  • Eplefyll: Kutt epler i biter og bland med litt kanel. Bland eplebitene sammen med eplemos.
  • Ha deigen ut på et melet bakebord, bruk sammalt hvetemel. Kjevle deigen ut til et rektangel og smør utover havrefyllet. Rull deigen til en stor pølse og del den i tolv deler. Sett bollene på stekeplate med bakepapir.
  • Dekk med et klede og la dem etterheve i rundt en time.
  • Lag en god grop i midten av bollene og fordel eplefyllet i disse.
  • Stek epleboller med havrefyll midt i ovnen på 220° C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Mai Vilde fra Folldal skole står bak denne oppskriften på epleboller som var et finalebidrag i konkurransen «Fremtidens skolebrød 2013».

 

>> Sjekk også våre 7 gode grunnet til å spise mer havre.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
2 stemmer