Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 10 boller
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 10 boller

Sunne skolebrød

Sunne skolebrød er grovere skoleboller som bakes med sammalt hvete og fylles med litt vaniljekrem og masse blåbær.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Del smøret i biter og la det bli romtemperert. Dette skal tilsettes deigen i slutten av elteprosessen.
  • Rør ut gjæren ut i romtemperert melk og ha dette sammen med kardemomme, salt, sukker og mel i en bakebolle.
  • Elt deigen godt for hånd eller på laveste hastighet i kjøkkenmaskin til den er smidig og slipper bakebollen. Tilsett det romtempererte smøret i slutten av elteprosessen.
  • Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Ha deigen ut på et melet bakebord. Fordel deigen i 10 like store emner og trill runde boller. Sett bollene på stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten. Sett dem til etterheving i ca. 30-40 minutter.
  • Lag et hull i midten av hver bolle og legg på en barneskje med vaniljekrem. Fortsett med å drysse 2 ss friske eller dypfryste blåbær og litt sukker oppå vaniljekremen.
  • Stek skolebrød midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
  • Smør litt smeltet smør på bollen og dryss over kokos.

 

Cathrine Lillekroken fra Folldal skole står bak oppskriften på sunne skolebrød med bær som vant finalen i konkurransen om å lage “Fremtidens skolebrød 2011″.

 

Oppskrift på klassiske skolebrød.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer