Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

søt gjærbakst

Panettone

Panettone er tradisjonsbakst til jul i Italia. Julekaken er av søt gjærbakst med tørket frukt og egg som serveres lunken eller kald i tynne skiver.
Middels
Middels

Pandoro

Pandoro eller gullbrød, er deilig, søt gjærbakst fra Italia, hvor de også kaller det kongelige brød. Det bakes ofte til jul, og spises både varmt og kaldt.
Middels
Middels

Klippekrans

Klippekrans er en deilig søt gjærbakst fylt med smør, sukker og kanel. Bruk saks for å lage det fine mønsteret i hvetekringlen. Passer til kaffen og i bursdag.
Middels
Middels

Kringle med fyll – fire varianter

Her er en kringle med mange muligheter! Dette er grunndeigen du trenger for å lage kringle med vaniljekrem, makronfyll, epler eller smør, sukker og rosiner.
Middels
Middels

Adventskrans

Adventskrans baker du til jul av søt gjærbakst formet som en hvetekringle. Skal kransen spises er det godt å fylle den med rosiner, sukker og kanel.
Middels
Middels

Kanel- og rosintoast

Kanel- og rosintoast er deilig søt gjærbakst som tar seg godt ut, gjerne med god ost og fiken til.
Middels
vanskelig

Julebrød med marsipan

Julebrød med marsipan er en ny vri på julekake med rosiner. Bak med kaldhev over natten, og tilsett både kefir og marsipan i deigen. Det gir ekstra god smak til jul.
lang
Middels

Pan de muertos

Pan de muertos serveres på den meksikanske halloween-dagen og er de dødes brød. De søte bollene spises på fester, festivaler og ved gravsteder.
Middels
Middels

Tangzhong kanelboller

Kanelboller! Kan du kjenne duften? Disse er ekstra saftige og holdbare, bakt med tangzhong-metoden.
Middels
Middels

Kanelstjerne

En dekorativ kanelstjerne av søt gjærbakst med deilig kanelfyll. Den er enklere å lage enn det ser ut! Se trinn-for-trinn-bildene for fremgangsmåte.
Middels
Middels

Kanelsnurrkake

Kanelsnurrkake er en stor kakevariant av skillingsboller eller kanelboller bakt i kakeform. Søt gjærbakst fylt med kanel, sukker og smør er en sikker vinner som turmat og til kaffen.
Middels
Middels

Berlinerboller

Berlinerboller, eller solboller som de vanligvis kalles lenger nord i landet, er boller som ofte er fylt med syltetøy eller vaniljekrem og kokt i smult.
Middels
Middels