Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor pannetone
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor pannetone

Panettone

Panettone er tradisjonsbakst til jul i Italia. Julekaken er av søt gjærbakst med tørket frukt og egg som serveres lunken eller kald i tynne skiver.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Rør ut gjæren i vannet. Visp eggeplommene lett sammen med salt og sukker, og  bland inn i væsken.
  • Tilsett nok mel til at deigen blir fast og smidig. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. Tilsett romtemperert smør skåret i terninger og elt til deigen igjen samler seg. La heve under plast eller klede til dobbel størrelse.
  • Hakk frukt og bær i mindre biter. Kna inn rosinene og fruktblandingen til de er jevnt fordelt i deigen.
  • Legg deigen i en godt smurt, rund kakeform (ca. 18cm). Eller tre små former (ca. 8 cm). Pensle toppen av deigen med litt olje og dekk med plastfolie. La heve til den når kanten på formen.
  • Pensle panettone oppå med litt smeltet smør og stek på 200 °C på nederste rille i ca. 20 minutter. Senk deretter varmen til 180° C og stek videre i 20-30 minutter til, eller til du får en hul lyd når du banker på kaken. Ta den ut av formen, og pensle den på toppen og på siden med resten av smøret. Server lunken eller kald i tynne skiver.
    Tips: Dryss gjerne melis over før servering

    Prøv også norsk julekake – julebrød servert i tynne skiver med smør. 

Finn mer om samme tema:

0 / 5