Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Kanel- og rosintoast

Kanel- og rosintoast er deilig søt gjærbakst som tar seg godt ut, og smaker fantastisk til julens festdager, gjerne med god ost og fiken til.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin og elt deigen til den er smidig og glatt. Deigen er ferdig eltet når du kan strekke den til en tynn hinne nesten som en tyggis.
  • Dekk bollen med plast eller et klede og la deigene heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. 
  • Ha deigen ut på bordet og del i to like store emner. Kjevle emnene ut til 1 cm tykk rektangelformet leiv og pensle med egg. Strø over et jevnt lag kanel og dryss over rosiner. Rull stramt sammen som pølser og legg i to smurte 1,5- liters brødformer.
  • Dekk formene med plast eller et klede, og la heve til de når kanten av formen. 
  • Forvarm ovnen til 180 °C og stek brødene i ca. 50 minutter. Ta brødene ut av formen med det samme, og avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

4 / 5
4 stemmer