Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Kanel- og rosintoast

Kanel- og rosintoast er deilig søt gjærbakst som tar seg godt ut, gjerne med god ost og fiken til.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin og elt deigen til den er smidig og glatt. Deigen er ferdig eltet når du kan strekke den til en tynn hinne nesten som en tyggis.
  • Dekk bollen med plast eller et klede og la deigene heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. 
  • Ha deigen ut på bordet og del i to like store emner. Kjevle emnene ut til 1 cm tykk rektangelformet leiv og pensle med egg. Strø over et jevnt lag kanel og dryss over rosiner. Rull stramt sammen som pølser og legg i to smurte 1,5- liters brødformer.
  • Dekk formene med plast eller et klede, og la heve til de når kanten av formen. 
  • Forvarm ovnen til 180 °C og stek brødene i ca. 50 minutter. Ta brødene ut av formen med det samme, og avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

4 / 5
6 stemmer