Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kringle
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kringle

Kringle med fyll – fire varianter

Kringledeig med flere muligheter er grunndeigen du trenger for å lage kringle med vaniljekrem, makronfyll, epler eller smør, sukker og rosiner.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Skjær smør i terninger og la mykne på kjøkkenbenken i romtemperatur.
  • Rør gjær ut i romtemperert melk. Tilsett 2/3 av hvetemelet, sukker, kardemomme, bakepulver og vaniljesukker. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin på lav hastighet. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsetter du smøret litt etter litt. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. 
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter. 
  • Ha deigen ut på lett melet bakebord og kjevle ut til 80 cm lengde og 20 cm bredde. Smør ønsket fyll utover leiven. Rull sammen deigen som en pølse og form til en kringle på et stekebrett med bakepapir. 
  • Dekk kringlen med plast eller et klede og la etterheve til nesten dobbel størrelse. Det tar ca. 30–45 minutter. 
  • Del kringledeigen i fire deler og lag fire kringler med samme framgangsmåte, men med ulikt fyll. Kjevle deigen ut i ca 80 cm lengde og 20 cm bredde. Lag fyllet og smør det utover leiven. Rull sammen som en pølse og form den til en kringle på bakepapirkledd stekeplate. Etterhev kringlen i 30-45 minutter.
  • Fyll 1, makronfyll: Lag fyll etter anvisning på pakken. Strø mandelflak over kringlen etter pensling med egg og før steking.

  • Fyll 2, eple og makronfyll: Lag fyll etter anvisning på pakken. Stikk ut kjernehuset og del eplet i bitte små terninger. Fordel disse jevnt utover leiven etter makronfyllet er smurt på. Pynt med melisglasur etter steking.
  • Fyll 3, vaniljekrem: Lag vaniljekrem etter anvisning på pakken. 
  • Fyll 4, rosiner, smør, sukker og kanel: Bløtlegg rosinene i 30 minutter i lunkent vann. Sil så av vannet. Bland smør, sukker og kanel og smør det utover leiven. Strø over myke rosiner.
  • Pensle kringlene med sammenpisket egg. Stek midt i ovnen på 180 °C i 20–25 minutter. Avkjøl på rist. 
    Tips: Kringler med vaniljefyll kan fort bli rå. Senk derfor steketemperaturen til 175 °C og stek i 30-35 minutter.

 

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme