Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor eller 3 små pandoro
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor eller 3 små pandoro

Pandoro

Pandoro eller gullbrød, er deilig, søt gjærbakst fra Italia, hvor de også kaller det kongelige brød. Det bakes ofte til jul, og spises både varmt og kaldt.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett sukker og salt. La gjærblandingen stå i ti minutter, til det bobler.
  • Visp eggeplommene hvite og bland dem i gjærblandingen.
  • Tilsett halvparten av melet, og rør godt sammen med romtemperert smør før du tilsetter andre halvparten av melet. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. Dekk med plast eller klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. 
  • Kna deigen igjen, ha den i en smurt rund form (18 cm) eller tre mindre former (8 cm). La deigen heve i formen(e) i ca. 20 minutter. 
  • Stek pandoro i ovnen på 200°C i 20 minutter. Senk temperaturen ned til 180°C og stek videre i 25 min. 
  • Ta kaken ut av formen og pensle smeltet smør over.
    Tips: Pandoro kan serveres både kald og varm. Pynt gjerne med glasur før servering.

    Prøv også det italienske bakverket panettone til jul. 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer