Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 små brød/boller
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 små brød/boller

Pan de muertos

Pan de muertos serveres på den meksikanske halloween-dagen og er de dødes brød. De søte bollene spises på fester, festivaler og ved gravsteder.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Noe snodig for oss nordmenn er symbolikken med “beina” på bollene. Det er et symbol på å komme nær sine kjære og er sett på som en måte å feire de som har gitt oss noe. En smakfull feiring av livet! Tradisjonelt kan deigen også tilsettes litt anis. En kvart teskje med malt anis kan passe til denne deigen, om det vil testes.

Slik gjør du

  • Start bakingen av pan de muertos med å blande mel, gjær, salt og sukker i en bakebolle. Hell i melk og vann sammen med eggene, og ha det i bollen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Denne deigen lager du enklest ved bruk av en kjøkkenmaskin. Når deigen slipper kanten på bollen, tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
  • Dekk bakebollen med plast eller klede, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 2 timer. 
  • Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i åtte like store deler og en niende del som er ca. ¼ del av de andre delene. Trill hver av de åtte delene til boller. Del den siste delen i 16 små deler, som  du triller ut som små bein som du legge i kryss på bollene. Sett bollene på stekeplate med bakepapir.
  • Dekk bollene med et klede og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca en halvtime. 
  • Stek bollene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter.
  • Lag glasuren mens bollene steker: Ha sukker, appelsinskall og appelsinsaft i en liten kjele. La blandingen koke opp og la det småputre på middels temperatur i noen minutter.
  • Pensle de ferdige bollene med glasur. Pan de muertos serveres med et dryss av sukker.

Finn mer om samme tema:

3.9 / 5
12 stemmer