Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 boller
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 boller

Kanelsnurrkake

Kanelsnurrkake er en stor kakevariant av skillingsboller eller kanelboller bakt i kakeform. Søt gjærbakst fylt med kanel, sukker og smør er en sikker vinner som turmat og til kaffen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Fortsett å elte til deigen slipper kanten av bakebollen.
  • Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 minuttter. 
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Kjevle den ut til en centimeter tykk og ca. 40–50 cm bred leiv. Smør smør på 2/3 deler av leiven. Dryss sukker og kanel over smøret. Brett den usmurte delen av deigen over midtdelen av deigen, og til slutt den siste smurte delen over der igjen. Da får du deigen i tre høyder smurt med smør, sukker og kanel i mellom.
  • Smør en kakeform (24 diameter) godt. Skjær deigen på tvers i 3 cm brede remser. Knyt remsene til kanelboller og sett dem i kakeformen. Fyll formen med kanelboller i en jevn avstand på ca. 1–2 cm.
  • Dekk kakeformen med plast eller klede, og etterhev til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle forsiktig med sammenvispet egg, og dryss perlesukker på toppen av kaken.
  • Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 200 °C i 35–40 minutt er. Avkjøl på rist.

PS! Hvetebakst med kanel kan lages på mange måter. Vi anbefaler å sjekke ut vår samleside for kanelboller, der du også finner vanlige kanelsnurrer, kanelknuter og klassiske kanelboller.  

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme