Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 flettekrans
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 flettekrans

Klippekrans

Klippekrans er en deilig søt gjærbakst fylt med smør, sukker og kanel. Bruk saks for å lage det fine mønsteret i hvetekringlen. Passer til kaffen og i bursdag.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Smuldre og rør ut gjæren i væsken. Tilsett sukker, kardemomme og hvetemel. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Kjevle deigen ut til en ca. 80 cm lang og 20 cm bred leiv.
  • Bland sukker og kanel inn i romtemperert smør, og fordel blandingen utover deigen. Rull sammen til en pølse. Legg deigpølsen på en stekeplate med bakepapir og form til en ring.
  • Klipp kransen ved at du klipper med en cm mellomrom nesten gjennom «pølsen».  Legg bladene annenhver gang til høyre og venstre.
  • La klippekransen heve under plast eller et klede til nesten dobbel størrelse,  30-45 minutter. Pensle kransen med egg.
  • Stek kransen midt i ovnen ved 180 °C i ca 20 minutter til den er gyllen. Avkjøl på rist. 

Finn mer om samme tema:

3 / 5
3 stemmer