Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Borsjtsj – russisk rødbetsuppe

Borsjtsj - russisk rødbetsuppe er nok den mest kjente retten fra vårt naboland i øst. Servert med rømme og et par skiver grovt rugbrød passer den både som forrett og hovedrett.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Finhakk løk og ha den i en kjele med litt olje. Stek løken på middels varme
  • Skrell og skjær rødbeter og poteter i små biter. Ha de i kjelen sammen med kraften, pepperkorn og laurbærblad.
  • La suppen småkoke under lokk i 30-40 minutter til grønnsakene er helt møre.
  • Ta ut laurbærbladet og mos innholdet i kjelen med en stavmikser eller hurtigmikser. Varm suppen opp igjen.
    Server rødbetsuppen varm med rømme eller creme fraiche og dill i midten og grovt rugbrød ved siden av.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer