Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 8 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 8 porsjoner

Eplebrødpudding

Eplebrødpudding, opprinnelig kalt Æble-Kage, smaker nydelig av kanel og er perfekt på kalde vinterkvelder. Oppskrift i samarbeid med Ragnhild Hutchison.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Ragnhild Hutchison er forsker og historiker i forskningsprosjektet FoodLessons ved OsloMet. Hun undersøker hvordan vi kan gjøre historiske oppskrifter tilgjengelig for folk i dag, både som smaksopplevelse og kulturopplevelse.

Slik gjør du

  • Eplemos: Skrell epler, fjern kjernehuset og skjær eplene i biter. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos.
    Norske epler trenger ofte kort koketid og moser seg lett. Lager du eplemos av fastere epler må du kanskje øke både mengden vann, sukker og ikke minst koketid.
  • Tilsett sitronsaft, revet sitronskall, malt kanel og smør i eplemosen. Rør godt om til smøret har smeltet.
  • Ta kjelen av platen og tilsett 6 egg, som raskt røres om.
  • Skjær loff i terninger og stek disse gulbrune i det meste av smøret i en stekepanne.
  • Bruk resten av smøret til å smøre en ildfast form.
  • Ha i ett lag eplemos, så stekte loffterninger, og så veksle lag på lag. Siste lag må være grøt. Dryss over hakkete mandler.
  • Stek eplebrødpuddingen midt i ovnen på 180 °C i cirka 45 minutter. Den er ferdig når den er gyllen.

>> Prøv også våre oppskrifter på brødpuddinger med sitronsmør eller plommer, eller vår klassiske eplekake

Finn mer om samme tema:

3.7 / 5
10 stemmer