Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Grovt
Hvor mye bakst blir dette? Ca. 24 porsjonsbrød
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Grovt
Hvor mye bakst blir dette? Ca. 24 porsjonsbrød

Hjemmebakt polarbrød

Polarbrød er en favoritt blant mange barn. Her er oppskriften på et godt og grovt polarbrød som du kan bake enkelt selv.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha mel, gjær og salt i en bakebolle. Tilsett melk, vann og olje, og elt med kjøkkenmaskin på lav hastighet til du har en jevn og smidig deig, ca. 15 minutter.

    Havremel kan du enkelt lage selv, ved å kjøre havregryn i en foodprosessor til den er finmalt.
  • Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.

  • Ha deigen ut på en melet bakebord, og del i ca. 24 jevnt store emner. Bruk gjerne en kjøkkenvekt for å få polarbrødene like store. Trill til boller, før du kjevler de ut i flate brød, ca. 0,5 cm tykkelse. Stikk hull i brødene med en grillpinne eller lignende.

  • Legg brødene på et stekebrett med bakeark og stek midt i ovnen ved 225 ºC i 8-10 minutter. Avkjøl på rist under et kjøkkenhåndkle, slik at de ikke tørker.

    Polarbrød er supre å fryse. Avkjøl brødene helt etter steking, og ha dem i en tett brødpose. Brødene tiner etter 20-30 minutter i romtemperatur, eller du kan ha de rett i brødristeren for «nystekt brød» på under 2 minutter.

Oppskriften er fra MatPrat.

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
110 stemmer