Brødsmuler til dessert
Mange forbinder restemat med trist hverdagsmat. Det stemmer som regel ikke. Brødrester kan bli nydelig kosemat eller dessert passende til enhver anledning. God samvittighet kan absolutt smake godt. Ihvertfall med en av våre fem enkle oppskrifter på søt gjenbruk av brød. Gjenbruk av brød til middag går også an.
1. Arme riddere
Arme riddere, også kalt «french toast», er den ultimate helgefrokosten. Rask, enkel, god og lages av råvarer man alltid har hjemme. Arme riddere bør faktisk lages på daggammelt brød for å få best mulig konsistens.
>> Prøv arme riddere laget på grovbrød og toppet med lønnesirup.
2. Vaniljeis med karamelliserte rugbrødsmuler
Til og med i is kan overskuddsbrød brukes og smake godt. Karamelliserte brødsmuler gir nydelige, chunky biter i iskrem.
3. Monkey bread muffins
Denne kosematen stammer fra monkey bread, en morsom, amerikansk greie som går ut på å ta små deigklumper dynket i smør, sukker og kanel og steke de i en kakeform. Vi har laget vår egen versjon – som gjør den enda enklere å lage, og enda enklere å dele.
>>Slik lager du monkey bread muffins.
4. Tilslørte bondepiker
En skikkelig godbit med karamelliserte brødsmuler, krem og eplemos. Sprø og myk. Søt og frisk. Vi har laget den på tradisjonelt vis med eplesmak. Men denne desserten kan smake av hva du måtte ønske!
>> Her er vår grunnoppskrift på tilslørte bondepiker.
5. Brødpudding
En tradisjonell dessert som i dag kanskje er litt glemt? Vi børster støv av brødpuddingen og slår et slag for denne klassikeren – for den smaker så utrolig digg. Og det er noe alle klarer å lage.