Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner/glass
Hvor lang tid tar det? 20 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner/glass

Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker er en klassisk dessert med eple, krem og karamelliserte brødrasp som passer til enhver anledning, fra fredagskos til familieselskapet.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Tilslørte bondepiker skal ifølge Norges Bygdekvinnelag ha fått navnet sitt fra Ivar Aasen. Han skal ha vært veldig forelsket i en jente som lagde denne desserten, og han fridde mange ganger uten å få ja.

Om historien er sann, vet vi ikke - men vi vet at tilslørte bondepiker er en populær og tradisjonsrik dessert som blir aller best når den lages av deilige, norske epler.

Slik gjør du

  • Skrell og kutt epler i terninger, ta bort kjernehuset.
  • Ha terningene i en kasserolle sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl. Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1,5 dl mos brukes til denne oppskriften.
  • Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.
  • Pisk fløten luftig.
  • Anrett eple, krem og brødrasp lagvis i skåler eller glass og server umiddelbart.

Brødsmuler kan også brukes til iskrem. 

Tips: Tradisjonelt lages tilslørte bondepiker med eple, men det smaker også deilig med mango eller jordbær. Velg din egen favorittsmak.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat.

Finn mer om samme tema:

4.4 / 5
12 stemmer