Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

20 middagsretter du kan lage av brødrester

Blir brødet tørt før det blir spist opp? Fortvil ikke: Her er 20 ideer til hvordan du kan lage gode middager av brødrester.
Skriv ut

Matsvinn er et unødvendig miljøproblem som har en enkel løsning; spis opp maten. Men for mange sitter det langt inne å spise brødskiver som har ligget et par dager i brødboksen og blitt tørre i kantene. 

 

Da er løsningen: Bruk de tørre brødskivene til å lage nye retter!

 

Vi har samlet våre beste oppskrifter på brødrester til middag sånn at du enkelt kan få spist opp brødet ditt. Og best av alt, det er smakfulle og næringsrike middagsretter. Miljø, smak og helse i et måltid. 

 

Ostesmørbrød i alle varianter

Et smørbrød med smeltet ost er like godt med gammelt som nybakt brød. Med noe grønt tilbehør blir det også en fullverdig middag – som attpåtil kan lages på kort tid. 

 

Middagstips 1: Ostesmørbrød med sennep
Middagstips 2: Brødpizza med blåmuggost og grønnkål
Middagstips 3: Ostesmørbrød med skinke
Middagstips 4: Croque monsieur

 

Pasta med brød

Synes du det høres pussig ut? Ingen grunn til å rynke på nesa – brød passer kjempegodt som ingrediens i pastaretten. 

 

Middagstips 5: Hvitløkspasta
Middagstips 6: Spagetti med brød og sitron

 

Brødpuddinger

Gresk brødpudding

Brødpuddinger blir faktisk aller best med brød som er tørt og som kan trekke til seg alle gode smaker fra eggestanden den lages med. Her er tre gode varianter du kan lage når du har mye brød å bli kvitt: 

 

Middagstips 7: Gresk brødpudding
Middagstips 8: Brødpudding med vårløk, grønnkål og sopp
Middagstips 9: Brødpuddinger med spinat og sopp

 

Skive med varmt tilbehør

 

matprat-br%e2%94%9cd-korn_grillet-br%e2%94%9cd-m-bacon-og-ost

 

Brødskive til middag høres kanskje litt stusselig ut – men når du får varmt tilbehør, forvandles skiva fort fra lunsj- til middagsrett. Her er noen varianter som vi garanterer vil oppleves som fullverdige middager:

 

Middagstips 10: Sloppy Joe
Middagstips 11: Brødstekte fiskekaker
Middagstips 12: Speilegg i brødskiva
Middagstips 13: Grillet baconskive

 

Crostini og bruschetta

 

matprat-br%e2%94%9cd-korn_bruschetta

 

La deg inspirere av italienerne og lag crostini eller bruschetta. De ser kanskje like ut, men er to ulike retter. Crostini er små, tynne, runde skiver av brød som du kan ta i én jafs. Bruschetta er derimot større skiver, gjerne toppet med tomat.

 

Middagstips 14: Crostini
Middagstips 15: Tomatbruschetta

 

Supper

 

matprat-br%e2%94%9cd-korn_ertesuppe

 

Brød er godt tilbehør til suppe, men også en fin ingrediens oppi suppa! Her er to av våre varianter – men krutongene kan selvsagt brukes som tilbehør i alle slags supper. 

 

Middagstips 15: Løksuppe
Middagstips 16: Grønn brødsuppe

 

BrødsalaterBrødsalat med kyllingfilet

Et supertips for å bli kvitt matrester som er i ferd med å bli dårlige: Ta grønnsakene du har i kjøleskapet og brødet som er til overs. Kutt i biter og bland alt sammen i en stor bolle med dressing eller litt olje. Eller lag en av disse brødsalatene:

 

Middagstips 17: Brødsalat med beter og rugbrød
Middagstips 18: Brødsalat til kylling

 

Kosemat

Klart man kan kose seg med tørre brødrester! Her er to retter som er perfekt som helgemat.

 

Middagstips 19: Ostefondue
Middagstips 20: BLT-sandwich

 

PSST! Brødrester kan også forvandles til søte desserter. Her har du oppskrifter på brødsmuler til dessert.

Les eller skriv kommentarer