Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Middag på brødrester

Sliter du av og til med å få spist opp brødet? Lær deg et par av disse enkle og raske oppskriftene og du trenger ikke kaste brødrester igjen.
Skriv ut

Spis brød til middag med god samvittighet! Matsvinn er et unødvendig miljøproblem som har en enkel løsning; spis opp maten. Vi har samlet våre beste oppskrifter på brødrester til middag sånn at du enkelt kan få spist opp brødet ditt. Og best av alt, det er smakfulle og næringsrike middagsretter. Miljø, smak og helse i et måltid. 

 

Fortvil ikke om du har spist opp brødet ditt. Rettene kan også lages av ferskt brød. Å øke inntaket av korn er faktisk det enkleste miljøtiltaket du kan gjøre. Så la deg friste og nyt korn (brød) med god samvittighet.

 

1. Brødrasp og brødkrutonger

 

matprat-br%e2%94%9cd-korn_krutonger

 

Brødrasp og brødkrutonger er noe av det letteste man kan lage av daggammelt brød, og det kan brukes til nærmest alt. Brødrasp funker som tykningsmiddel i supper, kaker, fisk- og kjøttfarser, på gratenger eller i desserter.

Og hva er vel en salat uten brødkrutonger? Krutonger kan også være topping på supper og gryter. De kan ha hvilken smak du ønsker. Orientalsk? Spicy? Søt?

 

>> Se fremgangsmåten for brødrasp og brødkrutonger her.

 

2. Crostini og bruschetta

 

matprat-br%e2%94%9cd-korn_bruschetta

 

La deg inspirere av italienerne og lag crostini eller bruschetta. De ser kanskje like ut, men er to ulike retter. Crostini er små, tynne, runde skiver av brød som du kan ta i én jafs. Bruschetta er derimot større skiver, gjerne toppet med tomat.

 

>> Så enkelt lager du crostini og bruschetta.

 

3. Grønn brødsuppe

 

matprat-br%e2%94%9cd-korn_ertesuppe

 

Grønn brødsuppe er ertesuppe tyknet med brød og toppet med krutonger. Erter er belgfrukt, og alle belgfrukter er som korn; klimamat. Ertene gir i tillegg gode proteiner og vitamin B1 og C. Ertebrødsuppe er med andre ord en supermatrett.

 

>> Slik lager du en super grønn brødsuppe.

 

4. Grillet baconskive

 

matprat-br%e2%94%9cd-korn_grillet-br%e2%94%9cd-m-bacon-og-ost

 

Bildet sier mer enn ord. Nam! Og den tar bare kvarteret å lage og trenger bare tre ingredienser.

 

>> Klikk her for å lage den saftigste blingsen.

 

5. Brødstuffing 

 

matprat-br%e2%94%9cd-korn_stuffing

 

Brødstuffing lages selvsagt av brød, men må ikke bare spises ved siden av kalkunen. Den er like god ved siden av stekt fisk eller vilt.

 

>> Prøv vår smakfulle brødstuffing med nøtter.

 

6. Brødsalat

 

matprat-br%e2%94%9cd-korn_salat

 

Denne er enkel; ta grønnsakene du har i kjøleskapet og brødet som er til overs. Kutt i biter og bland alt sammen i en stor bolle med dressing eller litt olje. Velbekomme!

 

>> Se vår oppskrift på brødsalat med beter og rugbrød.

 

Av tilbehør eller smakstilsetninger til brødmiddagen tar du det du har. Saumfar kjøkkenet og finn det du liker og som kanskje bør spises opp snart. Det er bare en regel når det kommer til restemat; bruk det du har. Ellers kan du la kreativiteten og kokkeferdighetene blomstre.

 

Brødrester kan også forvandles til søte desserter og deilig kosemat. Finn oppskrifter på brødsmuler til dessert.

Les eller skriv kommentarer