Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 julesnurrer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 julesnurrer

Julesnurrer

Julesnurrer er herlige hveteboller med kanel, muskat, ingefær og nellik med smak og duft av jul. Perfekte til julefrokosten, eller som en smak på førjulen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Deig: Smuldre gjæren i bollen og tilsett melken. Ha i mel, sukker og kardemomme. Elt deigen raskt sammen, og tilsett gløggen litt etter litt. Elt videre til deigen er smidig og slipper kanten av bollen, ca. 10 minutter. Tilsett romtemperert smør i terninger litt etter litt, og elt videre til deigen samler seg og  igjen slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Fyll: Ha romtemperert smør og krydder i en bolle, og pisk lett sammen.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord og del i to like store emner. Kjevle emnene ut til 1 cm tykke rektangler. Ta halvparten av smørblandingen på hver del og smør den utover så godt du klarer.
  • Brett leiven fra toppen mot midten, og fra bunnen mot midten. Nå skal deigen ligge i tre lag. Skjær 2 cm tykke stykker langs kortsiden av deigen.

  • Løft deigremsen, hold fast i ene enden og tvinn den to ganger rundt fingrene. Avslutt ved å putte andre enden på undersiden. (Dette er enklere enn det høres ut. Prøv deg frem, de blir fine uansett hvordan du løser det!). Gjenta til du har laget alle snurrene. Legg snurrene på en stekeplate med bakepapir.

  • Dekk med et klede og la heve nesten til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

  • Stek snurrene midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter. Avkjøl på rist.

>> Ute etter hverdagssnurrer? Da anbefaler vi våre gode, grove pestosnurrer som passer perfekt i matpakken. 

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
15 stemmer