Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

8 tips som gjør sommerfesten vellykket

Du skal ikke sove bort de lange, lyse sommerkveldene - inviter til en fest i stedet! Vi gir deg tipsene og oppskriftene for å gjøre mest ut av dem.
Skriv ut

Man trenger egentlig ingen unnskyldning for å unne seg noe godt, men nå står de likevel i kø; Det er ferietid, luften er varmere og kveldene lyse. Det er lett å flytte spisebordet utendørs, enten du har hage eller en park i nærheten. Etter en lang vinter tiner vi nordboere langsomt opp og blir mer sosiale. Det er med andre ord all grunn til å feire!

 

Gode tips
Den kanskje viktigste ingrediensen for en sommerfest er dessverre den du ikke kan gjøre noe med, nemlig været. Heldigvis er det mye annet man kan planlegge og organisere for å få en vellykket fest. Her er noen tips og triks som kan være til hjelp:

 

  1. Sørg alltid for parasoll eller annen skjerming over maten. Hvis ikke det blir regn, kan det bli sol – og ingen av delene er heldig for maten. 
  2. For å unngå plagsom veps ved matbordet, kan du sette en skål med syltetøy et lite stykke unna. 
  3. bøtte med is og brusFyll en bøtte eller et trau med is og legg alle flaskene som skal holdes kjølig oppi.
  4. Mange kaker inneholder meieriprodukter, og da er det greit å følge med så de ikke blir stående for lenge i varmen. Sett gjerne kakefatet på kjøleelementer, så holder den seg bedre.
  5. Unngå søl og insekter i drikken til barna ved å legge en cupcake-form over koppen. Stikk et sugerør gjennom så holder den seg på plass.
  6. Dårlig plass? Det er lov å be gjestene om å ta med en pute eller fluktstol. Pledd er også lurt å ha, enten til å sitte på eller ha over seg når kvelden kommer.
  7. Vask og bruk gamle syltetøyglass til å ha sugerør, bestikk eller servietter i. Glassene kan også fint fungere som pynt, enten du knyter en liten sløyfe rundt kanten eller fyller de opp med noen herlige blomster, lys eller annen pynt.

  8. Det er herlig med nybakt, men det kan også være lurt å servere noe du kan gjøre klart dagen i forveien. Iskaker og ostekaker er fine i så måte.

syltetøyglass som lykt

Gjærbakst smaker også godt hvis den fryses ned rett etter bakst og tines opp i romtemperatur og deretter varmes i varmluftsovn i cirka 3 minutter på 200 grader.

 

Mellommat-kake
Og ingen feiring, uten kake. Det har vi lange tradisjoner for her til lands. Et langt og velfylt kakebord er bokstavelig talt «toppen av kransekaka» på enhver fest.

En kake til kaffen var ikke sjelden for bare en generasjon siden. Den ble ofte kalt «mellommat-kake» og ble gjerne servert på ettermiddagen. Helg var også en god grunn til å bake.

 

Fortsatt står baketradisjonen sterkt, og takket være nye sosiale medier og blogger er det også blitt enklere å dele gode tips og oppskrifter. «Kokeboka» er blitt uendelig stor, og mulighetene for prøve noe nytt er mange.

 

Smak av sommer

Her er noen lekre og smakfulle kaker som garantert vil gjøre susen på sommerfesten. Lykke til – og vel bekomme!

 

1 Kremkake med kirsebær og mascarpone

Kremkake med kirsebær og mascarpone

 

Dette er en nydelig kremkake med smak av kirsebær, mascarpone og mørk sjokolade. Vaniljefrø og revet sitronskall i sukkerbrødene gjør kakebunnen ekstra god

 

>> Slik lager du kremkake med kirsebær og mascarpone trinn for trinn

 

2 Grov gulrotkake

 

En saftig, god og holdbar gulrotkake. Bruk av fullkorn og litt mindre mengder sukker og ostekrem gjør denne gulrotkaken til et litt sunnere alternativ enn den klassiske.

 

>> Her er hele oppskriften på grov gulrotkake

 

3 Rullekake med bringebær

rullekake med bringebær

 

En enkel og deilig rullekake med frisk smak av bringebær. Krem i fyllet gjør kaken ekstra saftig og god. Perfekt til sommeren.

 

>> Slik lager du rullekake med bringebær

 

4 Vaniljerull med pasjonsfruktcurd

Rabarbrakake med marengs

 

En herlig rabarbrakake fylt med marengs av sjokolade og valnøtter og rabarbrakrem. En ren og enkel kremkake, og samtidig smaksrik.

 

>> Her får du hele fremgangsmåten på rabarbrakake med marengs

 

5 Sjokoladekake

sjokoladekake

 

En saftig og søt sjokoladekake som passer perfekt til en hver anledning! Oppskriften er enkel, så denne klarer alle å bake.

 

>> Lag sjokoladekake i en fei