Inviter til sommerfest!

Du skal ikke sove bort de lange, lyse sommerkveldene - inviter til en fest i stedet! Vi gir deg tipsene og oppskriftene for å gjøre mest ut av dem.
Skriv ut

Man trenger egentlig ingen unnskyldning for å unne seg noe godt, men nå står de likevel i kø; Det er ferietid, luften er varmere og kveldene lyse. Det er lett å flytte spisebordet utendørs, enten du har hage eller en park i nærheten. Etter en lang vinter tiner vi nordboere langsomt opp og blir mer sosiale. Det er med andre ord all grunn til å feire!

 

Mellommat-kake
Og ingen feiring, uten kake. Det har vi lange tradisjoner for her til lands. Et langt og velfylt kakebord er bokstavelig talt «toppen av kransekaka» på enhver fest.

En kake til kaffen var ikke sjelden for bare en generasjon siden. Den ble ofte kalt «mellommat-kake» og ble gjerne servert på ettermiddagen. Helg var også en god grunn til å bake.

 

Fortsatt står baketradisjonen sterkt, og takket være nye sosiale medier og blogger er det også blitt enklere å dele gode tips og oppskrifter. «Kokeboka» er blitt uendelig stor, og mulighetene for prøve noe nytt er mange.

 

Gode tips
Den kanskje viktigste ingrediensen for en sommerfest er dessverre den du ikke kan gjøre noe med, nemlig været. Heldigvis er det mye annet man kan planlegge og organisere for å få en vellykket fest. Her er noen tips og triks som kan være til hjelp:

 

• Sørg alltid for parasoll eller annen skjerming over maten. Hvis ikke det blir regn, kan det bli sol – og ingen av delene er heldig for maten. 


• For å unngå plagsom veps ved matbordet, kan du sette en skål med syltetøy et lite stykke unna. 


bøtte med is og brus

• Fyll en bøtte eller et trau med is og legg alle flaskene som skal holdes kjølig oppi.


 

• Mange kaker inneholder meieriprodukter, og da er det greit å følge med så de ikke blir stående for lenge i varmen. Sett gjerne kakefatet på kjøleelementer, så holder den seg bedre.


 

• Unngå søl og insekter i drikken til barna ved å legge en cupcake-form over koppen. Stikk et sugerør gjennom så holder den seg på plass.  


 

• Dårlig plass? Det er lov å be gjestene om å ta med en pute eller fluktstol. Pledd er også lurt å ha, enten til å sitte på eller ha over seg når kvelden kommer. 


 

syltetøyglass som lykt• Vask og bruk gamle syltetøyglass til å ha sugerør, bestikk eller servietter i. Glassene kan også fint fungere som pynt, enten du knyter en liten sløyfe rundt kanten eller fyller de opp med noen herlige blomster, lys eller annen pynt.


 

• Det er herlig med nybakt, men det kan også være lurt å servere noe du kan gjøre klart dagen i forveien. Iskaker og ostekaker er fine i så måte.

 

Gjærbakst smaker også godt hvis den fryses ned rett etter bakst og tines opp i romtemperatur og deretter varmes i varmluftsovn i cirka 3 minutter på 200 grader.


 

 

Smak av sommer

Her er noen lekre og smakfulle kaker som garantert vil gjøre susen på sommerfesten. Lykke til – og vel bekomme!

 

1 Sommerkake

Sommerkake

 

Denne sommerdrømmen av en kake har en herlig smakskombinasjon av sitron, rabarbra og jordbær. Den smaker friskt og godt, og ser strålende ut på ethvert sommerbord. 

 

>> Slik lager du sommerkake trinn for trinn

 

2 Jordbærkake med krem

Jordbærkake

 

Jordbærkake med mousselinekrem er en festkake som stråler av sommer med sukkerbrødbunn, eggekrem, pisket krem og friske jordbær. Like herlig å se på som å spise!

 

>> Her er hele oppskriften på jordbærkake med krem

 

3 Sjokoladekake med krem og bær

oppskrift på Sjokoladekake med krem og bær

 

Sjokoladekake med krem og bær passer ekstra godt til familens store festdager og smaker helt fantastisk. Pyntet med sjokoladeglasur, pisket krem, blåbær, rips, bjørnebær og bringebær er den kakebordets vinner.

 

>> Slik lager du sjokoladekake med krem og bær

 

4 Vaniljerull med pasjonsfruktcurd

Vaniljerull med pasjonsfruktcurd

 

Når du virkelig har noe å feire, er denne majestetiske vaniljerullen perfekt. Den krever litt tålmodighet og en stødig hånd, men smaker til gjengjeld helt fantastisk når den er ferdig. Med herlige smaker av vanilje, hvit sjokolade og pasjonsfrukt, kan

 

>> Her får du hele fremgangsmåten på Vaniljerull med pasjonsfruktcurd

 

5 Brownies med karameller og marshmallows

Brownies med karameller og marshmallows

 

Hvis du liker brownies, vil du elske denne oppskriften med marshmallows og karameller. Så søt og god at alle den fort blir barnas favoritt, og så enkel at de nesten kan lage den selv!  

 

>> Lag brownies med karameller og marshmallows i en fei

Les eller skriv kommentarer