Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kremkake
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kremkake

Rabarbrakake med marengs

En herlig rabarbrakake fylt med marengs av sjokolade og valnøtter og rabarbrakrem. En ren og enkel kremkake, og samtidig smaksrik.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Sukkerbrød: Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend inn med slikkepott. Fordel røren jevnt i en randform eller en stor, rund form med en mindre inni slik at det danner en krans. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 °C i 30-40 minutter.
  • Marengs: Pisk eggehviter til skum og tilsett gradvis sukker. Pisk stiv. Finhakk sjokolade og valnøtter, og vend inn i marengsen sammen med potetmel.
  • Stek marengsen i samme form som til sukkerbrødet ved 160 °C i ca. 40 minutter, eller til den løsner fra papiret. La marengsen avkjøles på rist.
    Tips: Lag rabarbrakremen mens sukkerbrød og margens stekes.
  • Rabarbrakrem: Del rabarbra i biter, tilsett vann og sukker og kok under lokk til rabarbraen har gått i oppløsning. Sil av rabarbraen og kok rabarbrasaften til tykk sirup. Avkjøl.
  • Pisk kremfløten stiv med vaniljesukker. Tilsett litt rabarbrasirup i kremen – smak til.
  • Montering: Del sukkerbrødet i to. Smør et lag med rabarbra-restene fra sirupen og rabarbrakrem på kakebunn én. Legg på marengsen og smør et nytt lag med krem. Avslutt med kakebunn to og dekk kaken med krem og pynt med friske vårblomster.

>> Lyst til å bake mer? Sjekk vår samleside med kaker.

Oppskriften er laget av Ruth-Johanne Helgeland, én av fem finalister i konkurransen #bløtkake2017.

Finn mer om samme tema:

2.7 / 5
46 stemmer