Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Ny vri på julematen

Vi skal ikke rokke altfor mye ved juletradisjonene dine. Men hva med en ørliten endring i tilbehøret som tar julemiddagen til nye høyder?
Skriv ut

Svineribbe, pinnekjøtt og fisk er på topp tre-listen over julemåltider her i Norge. Mange spiser også kalkun eller reinsdyrsteik i julehøytiden.

 

Tradisjonelt er det også mye godt tilbehør til disse rettene som medisterkaker, rødkål, dampepølse, bacon og fiskelefse.

 

Vi vet nok godt at man ikke eksperimenterer med maten på julekvelden. Der skal alt være som det pleier, ifølge tradisjonen, same procedure as every year

 

Men om det blir flere av de klassiske julemåltidene i løpet av desember – så hadde det kanskje vært spennende å prøve noe nytt på tilbehørsfronten? 

 

La oss presentere noen varianter som kan gi den tradisjonelle julematen nytt liv:

 

Kuvertbrød med rødbetsaft til Svineribbe

Prøv kuvertbrød med rødbetsaft som nytt tilbehør til svineribba. Både utseende og ikke minst smaken er god. Et kuvertbrød gjør dessuten det relativt feite svinemåltidet både bedre og mer smakfullt.

 

byggotto til pinnekjøtt

Bytt ut potene med byggotto som tilbehør. Byggryn er sunt og har en herlig smak som passer godt til pinnekjøttet. Og med en tvist med sitron smaker det ekstra godt.

 

Krydrete brødkrutonger til lutefisken

Lutefisk er både førjuls- og julemat. Her ser du hvordan du kan lage den egen krydrete brødkrutonger som tilbehør. Det smaker godt!

 

brødstuffing til kalkun

Kalkun uten stuffing er som riskrem uten krem. Så lag en ekstra god brødstuffing.

Waldorfsalat er også fast tilbehør til kalkun. Prøver du med litt bygg eller havre i salaten, blir det et mer mettende og smakfullt tilbehør.

 

Reinsdyr i pizzaform

Lag en juleinspirert pizza. Reinsdyrstek hører julen til, og en pizza med rester er fortreffelig julemat i romjula.

 

Og til dessert: Byggrynskrem med multer

Multekrem hører jula til, men tør du prøve byggrynskrem med multer til i stedet? Vi lover en ny smaksopplevelse – men med tydelig julepreg.