Korn og bakst til julemiddagen

De tradisjonelle julemåltidene i Norge er, etter hvor mange som spiser det, svineribbe, pinnekjøtt og fisk.
Skriv ut

Alt dette er gode og fine matretter, og tradisjonelt er det mye godt tilbehør til disse rettene som medisterkaker, rødkål, dampepølse, bacon og fiskelefse.

 

Men hva med å prøve noe helt nytt tilbehør? Her har du en julemeny med forslag til alternativt følge, og ja du har rett – alt er kornbasert.

 

Svineribbe

Prøv kuvertbrød med rødbetsaft som nytt tilbehør til svineribba. Både utseende og ikke minst smaken er god. Og et kuvertbrød gjør det relativt feite svinemåltidet både bedre og mer smakfullt.

– og på restene av svineribba lager du deg et herlig smørbrød.

 

Pinnekjøtt

Bytt ut potene med byggotto som tilbehør. Byggryn er sunt og har en herlig smak som passer godt til pinnekjøttet. Og med en tvist med sitron smaker det ekstra godt.

 

Kalkun

Kalkun uten stuffing er som riskrem uten krem. Så lag en ekstra god brødstuffing.

Waldorfsalat er fast tilbehør til kalkun, med bygg eller havre i salaten blir det et mer mettende og smakfullt tilbehør.

 

Reinsdyr

Lag en juleinspirert pizza. Reinsdyrstek hører julen til, og en pizza med rester er fortreffelig julemat i romjula.

 

Lutefisk

Lutefisk er både førjuls- og julemat. Her ser du hvordan du kan lage den egen krydrete brødkrutonger som tilbehør. Det smaker godt!

 

Lefser til lutefisk er tradisjon ihvertfall på vestlandet, prøv det du også.

 

Juleskinke

Det er ikke bare til fisk at potetlefser smaker godt. Prøv med juleskinke – og gjerne Waldorfsalat med bygg eller havre til.

 

En rund flettekrans av loffdeig gjør at juleskinka smaker ekstra godt og restene av skinka bruker du til herlige smørbrød.

 

Juledessert

Multekrem hører jula til, men tør du prøve byggrynskrem med multer til i stedet? Vi lover deg at det smaker bedre…

Les eller skriv kommentarer