Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Byggrynskrem med multer

Byggrynskrem med multer er et deilig alternativ til multekrem som juledessert. Bruk gjerne byggris, som er prekokte byggryn for en raskere dessert.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

 

  • Eplekokt bygg: Legg byggrynene i en skål og hell over nok vann til at det dekker alt kornet. La stå over natten.
    Tips! Hvis du ønsker et raskere alternativ kan du bruke prekokt byggryn (byggris).
  • Sil av vannet og ha byggen over i en kasserolle. Hell over eplejuice og kok opp under omrøring. La byggen småkoke til grøtkonsistens. 
  • Avkjøl grøten og oppbevar i kjøleskap til den skal brukes.
  • Byggkrem: Ha kremfløte og sukker i en bolle, og pisk til luftig krem. 
  • Vend de kokte byggrynene inn i kremen, og server med multesyltetøy og krumkaker ved siden av.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer