Waldorfsalat med bygg
Waldorfsalat med bygg, druer, hasselnøtter, ananas, eple kremfløte og majones er smaker bedre og metter lenger enn vanlig waldorfsalat. Server den til julemiddag med kalkun eller til juleskinke.
Ingredienser
Eplekokt byggryn:
100 g byggryn
vann til bløtlegging
2 dl eplejuice
Waldorfsalat:
Saften av 1 sitron
2 dl vann
3 røde epler
1 frisk ananas
100 g grønne druer
100 g blå druer
200 g byggryn kokt i eplejuice
100 g hasselnøtter (kan sløyfes)
3 dl kremfløte
50 g sukker
50 g majones
slik gjør du
Ingredienser
Slik gjør du
- Eplekokt byggryn: Legg byggrynene i en skål og dekk med vann, la stå natten over.
Tips: Du kan gjerne lage eplekokte byggryn en dag i forveien og oppbevare kjølig frem til bruk.
- Sil av vannet og ha byggrynet over i en kasserolle. Hell over eplejuice og kok opp under omrøring. La småkoke til grøtkonsistens og avkjøl.
- Waldorfsalat: Press saften av en sitron i en skål og bland med vannet. Skjær epler i små terninger og ha de fortløpende over i sitronvannet for å unngå at de blir brune. Skjær ananasen og druene i like store biter som eplene og ha over i en stor bolle.
- Pisk fløten sammen med sukkeret til den er lett og luftig. Pisk så majonesen forsiktig inn i kremen.
- Hell av vannet fra eplene og bland eplebitene sammmen med ananasen og druene. Tilsett eplekokt bygg, hasselnøtter og bland sammen.
- Hell over den piskede kremen med majones og bland forsiktig.
Tips! Waldorfsalaten blir enda bedre om den får stå noen timer i kjøleskapet før servering.
Prøv også knekkebrød med julesmak til waldorfsalaten.