Lettvint middag med god samvittighet
Har brød til middag gitt deg litt dårlig samvittighet, fordi du burde laget noe mer omfattende?
Det er det absolutt ingen grunn til. Tvert imot! Du bør faktisk spise mer brød – også til middag. Vi anbefaler gjerne å innføre ett brøddøgn i uken: Et døgn hvor du spiser kornbasert mat til alle måltider.
> Les også: Dette er brøddøgnet
Gevinstene er mange. Ikke bare sparer du penger og reduserer matsvinn ved å forvandle kjedelige brød-rester til fristende middag. Du spiser attpåtil bærekraftig. For korn er maten som har det laveste CO2 avtrykket, adskillig lavere enn de aller fleste grønnsaker, kjøtt og fisk.
Brød til frokost, lunsj og kveldsmat er det mange som allerede har gode vaner på. Men til middag vil man kanskje ha det litt mer spennende enn leverposteiskiva som lå i matpakken.
Derfor har vi satt sammen ti forslag til brødbaserte måltider som er skikkelige middager – nesten helt kjelefritt! Disse fristelsene gleder både deg og planeten.
(PS: Enkelte av oppskriftene er beregnet til lunsj, men da lager du selvsagt bare en større porsjon så det blir en ordentlig middag ut av det).
Den med smeltet ost
Sprøstekt bacon og deilig, smeltet ost
Den med sild
Tradisjonsmat med en vri: Egg, sild og poteter, eple, ruccula og persille.
Den med mango
Smaksrik kombinasjon av mango, avokado, rødløk og koriander.
Den med fiskekake
Fiskekakesmørbrød pimpet med hot saus, stekt gulrot og broccoli.
Den med vilt
Høytid på et blunk med reinsdyrskav, sopp og fløte.
Den uten kjøtt
Fargerikt og godt med grillet paprika, squash, løk, rosmarin, timian og hummus.
Den med kalkun
Klassikeren med sterk sennep, syrlig agurk, røkt kalkun og friske tomater.
Den med omelett
Enklere blir det knapt: Egg, vann, salt, pepper – og kanskje litt ost og noen rester.
Den med lam
Rester av lammestek med ruccula, rødløk, sjampinjong og remulade.
Den med makrell
En boks makrell, rødløk, agurk og sitron = sunn middag på rekordtid.