Hvor lang tid tar det? 5–6 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 5–6 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Bakerlandslagets emmerbrød

Bakerlandslagets emmerbrød er saftig, med fantastisk god aroma. Ristede hasselnøtter setter prikken over i´en for dette surdeigsbrødet du lager over to dager.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 

  • Dag 1, fordeig: Lag fordeigen ved å koke opp vannet og tilsette sammalt emmer. Bland sammen og la stå i romtemperatur natten over.
  •  Dag 2, hoveddeig: Bland fordeigen sammen med de andre ingrediensene utenom hasselnøttene. Elt deigen i 3 minutter på lav hastighet, og 5 minutter på høyere hastighet. Tilsett  knuste hasselnøtter i deigen, og bland godt inn. La deigen hvile i 2 – 3 timer.
  • Etter at det har gått en time skal deigen «strammes opp»; legg deigen ut på bordet, ta tak i den ene enden av deigen – trekk den til deg, og brett deigen sammen igjen. Legg deigen tilbake i bollen, og la den hvile en time til. Gjenta etter en time.
  • Når deigen har hvilt i tre timer, deles den opp i tre like store emner. Form brødene, legg dem i hevekurver og la dem heve i 1 – 1,5 time.
    Om du ikke har hevekurver kan du enkelt lage disse. Bruk en vid skål eller bolle, legg et klede i skålen – og strø godt med mel på sidene og i bunnen.
  • Når brødene er ferdig hevet, vendes hevekurvene forsiktig og brødene legges på stekeplaten. Snitt brødene med en skarp kniv.
  • Forvarm ovnen til 260 °C, sett inn brødene i ovnen, og senk temperaturen til 230 °C.
  • Stek brødene i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

2.5 / 5
55 stemmer