Byggrynssalat med kylling
Byggrynssalat med kylling smaker herlig og metter lenge. Perfekt for matpakken og piknikturen, eller som en enkel og sunn middag.
Ingredienser
Byggrynssalat:
100 g byggryn
6 dl vann
1 ts gurkemeie
3 ss god olje
1 ss sitronsaft
2 ss finhakket frisk gressløk
salt og pepper
1 stk paprika
½ agurk
8 røde cherrytomater
100 g vellagret ost
200 g ferdigstekt kyllingkjøtt fra lår eller filet
½ stk issalat
Dressing:
1 beger lettrømme
1 bunt hakket frisk dill
1 ts sitronsaft
1 ½ ts sukker
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bløtlegg byggryn i en kjele med vann over natten. Kok byggrynene i vannet sammen med tørket gurkemeie i ca. 15 minutter. Grynene skal være myke, men fremdeles ha en hard kjerne i midten. Bruker du forhåndskokte byggryn trengs ikke bløtlegging.
- Sil av overflødig vann og ha i en bolle. Bland inn olje, sitronsaft og gressløk. Smak til med salt og pepper og avkjøl.
- Lag dressingen ved å blande sammen ingrediensene, og sett den kaldt til salaten skal serveres.
- Skyll grønnsakene og la dem renne godt av. Kutt paprika, agurk, cherrytomater, ost, kylling og salat i passende biter. Bland sammen med de avkjølte byggrynene.