Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 15 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6 glass
Hvor lang tid tar det? 15 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6 glass

Byggrynsvann med sitron

Byggrynsvann er en populær drikk over store deler av verden. Det blir gjerne betegnet som en helsedrikk, blant annet fordi byggkorn er rike på fiber og antioksidanter.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

I engelskspråklige land er drikken kjent som barley water.

Slik gjør du

  • Ha byggrynene i en sikt, og skyll grynene godt under rennende vann.
  • Ha grynene i en kjele og tilsett vannet og revet sitronskall fra begge sitronene.
  • Kok opp og la blandingen småputre i ti minutter.
  • Hell byggrynsvannet gjennom en fin sil over en bolle eller stor skål.
  • Tilsett honningen og rør den ut, for et litt søtere byggrynsvann.
  • Tilsett saften av sitronene.
  • La blandingen avkjøles og server.
  • I kjøleskapet har byggrynsvannet en holdbarhet på fem dager.

 

Byggrynsvann med sitron er bare en av våre mange byggoppskrifter. Vi har mange forslag til hvordan du kan sette bygg på menyen.

 

>> Her kan du lese hvorfor vi vil tidoble bruken av bygg i norsk kosthold.

Finn mer om samme tema:

3.7 / 5
31 stemmer
Les eller skriv kommentarer