Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Byggsalat med ovnsbakt søtpotet, cashewparmesan og smørbadet sopp

Byggsalat med ovnsbakt søtpotet er et smakfullt og mettende måltid som kan spises til både lunsj og middag.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Skrell søtpotet og skjær i tykke strimler. Legg strimlene på et bakepapirkledd stekebrett, ringle oljen over og krydre med salt og pepper. Stek i ovn på 220 °C til de er møre, ca. 15 minutter.

  • Kok byggryn i kjele med vann og buljongterning til de er møre, ca. 20 minutter. Hell av vannet.

  • Skjær sopp i skiver, og stek den på middels høy varme i olje til soppen er gyllen. Reduser varmen til middels, og tilsett hvitløk og smør. Krydre eventuelt med salt og pepper, og stek videre til smøret er nøttebrunt. Ta ut hvitløken av pannen og sett til side.

  • Vend sammen kokte byggryn, finhakket koriander, sitronskall, finsnittet vårløk, olje og sopp med nøttesmør. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

  • Kjør cashewnøtter, næringsgjær og stekt hvitløk sammen i en blender eller foodprosessor. Puls til du får en finhakket blanding.

  • Server byggrynsalaten sammen med bakt søtpotet, dryss over ønsket mengde «cashewparmesan». Pynt eventuelt med litt korianderblader.

Byggsalat med ovnsbakt søtpotet er en av finalist-oppskriftene i konkurransen #byggmesterskapet som ble avholdt i februar 2021. Oppskriften er laget av Kristine Bondstad.

Finn mer om samme tema:

4.7 / 5
6 stemmer