Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30 minutter (+ bløtlegging)
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 30 minutter (+ bløtlegging)
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Saftsuppe med byggryn

Saftsuppe med byggryn er en koselig og tradisjonell dessert som mange husker fra barndommen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Legg enten byggrynene til bløt over natten eller kok dem i 6 dl vann i ca. 20 minutter til de så vidt er møre.

  • Skyll grynene og kok de møre i ferdigblandet saft.

  • Tilsett rosinene.

  • Rør potetmel ut i kaldt vann og hell det i kjelen i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok suppen opp og den er klar til servering.

  • Server saftsuppen som dessert, varm eller kald.

Saftsuppe med byggryn er en av finalist-oppskriftene i konkurransen #byggmesterskapet som ble avholdt i februar 2021. Oppskriften er laget av Marit Røvang.

4 / 5
14 stemmer