Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Grovt rosinbrød

Grovt rosinbrød er et saftig brød både barn og voksne vil like. Rosin i deigen gir brødet en søt smak som passer perfekt sammen med brunost.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Legg rosiner i bløt natten over.
  • Dag 2: Hell rosinene og vannet i en blender eller kjøkkenmaskin. Kjør til rosinene er finhakket.
  • Bland alle ingrediensene. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank overflate.
  • Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1–2 timer.
  • Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i tre like store emner og form til runde boller. La dem hvile i 10 minutter før du former til avlange brød. Legg de grove rosinbrødene i smurte brødformer (1,5 l).
  • Dekk formene med et klede, og la brødene heve til dobbel størrelse.
  • Pensle brødene med vann og strø litt hvetemel på toppen, før du snitter dem med en skarp kniv.
  • Stek brødene midt i ovnen ved 220 °C i 40–45 minutter til de er gyllenbrune. Ta brødene ut av formene mens de er varme og avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
26 stemmer
Les eller skriv kommentarer