Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Bygg and cheese

Du har sikkert hørt om mac and cheese - men har du prøvd bygg and cheese? Server som en siderett til middagen, sammen med en grønn salat eller alene som noe godt til kvelds.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha byggryn sammen med vann, salt og paprikapulver i en kjele. Kok opp og la dem koke på middels varme i 25-30 minutter.

    Byggrynene er ferdig kokte når de har blitt rundt tre ganger så store som ukokte. De skal være myke, men ha litt tyggemotstand.
  • Smelt smør, og fres chili og hvitløk i 1 minutt. Tilsett mel og rør godt til blandingen slipper kjelen. Spe med melk litt etter litt under stadig omrøring. Kok på svak varme i 5 minutter. Smak til med salt og pepper, og ha i revet ost.

  • Hell vannet av byggrynene ved hjelp av en sil. Ha byggrynene i osteblandingen og rør alt sammen. Ha blandingen i en ildfast form og dryss litt revet ost over.

  • Sett formen midt i stekeovnen på 200 °C og stek til osten er gyllen, ca. 10 minutter.

Bygg and cheese er en av finalist-oppskriftene i konkurransen #byggmesterskapet som ble avholdt i februar 2021. Oppskriften er laget av Terje Øyrås.

3.9 / 5
31 stemmer