Vegansk one pot med byggryn og bønner
Ingredienser
Til servering:
Slik gjør du
- Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm olje i en gryte, og fres det på middels varme til det er mykt og blankt.
- Kutt stangselleri, gulrot og fennikel i terninger og ha dem i gryta.
-
Tilsett koriander, spisskummen, kanel, kajennepepper, timian og laurbærblad i gryta. La det frese med til det begynner å dufte.
-
Rør inn byggryn, tomatpuré og hakkede tomater. Tilsett vann til alt er dekket.
-
Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La koke i ca. 40 minutter. Sjekk at byggrynene er kokt møre. Tilsett mer vann ved behov.
Det finnes mange typer byggryn, og koketiden varierer en god del. Sjekk på pakken om du har byggryn som bør bløtlegges. Det vil redusere koketiden på gryta.Også kikerter og bønner kan bløtlegges over natten og koke med fra begynnelsen. Da vil det nok være behov for å tilsette mer vann underveis.
-
Skyll bønner og kikerter, og ha dem i gryten. La alt bli gjennomvarmt.
-
Smak til med salt, pepper og sitron. Dryss over hakket vårløk og koriander ved servering. Server gjerne godt brød til.
Vegansk one pot med byggryn og bønner er en av finalist-oppskriftene i konkurransen #byggmesterskapet som ble avholdt i februar 2021. Oppskriften er laget av Samira Makoudi.
>> Denne oppskriften kan også lages med kjøtt.
Lyst til å bruke mer bygg til middag? Sjekk våre 10 gode middager med byggryn.