Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 8 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 8 porsjoner

Egg i brød

Ruben, Tom Arvid og Pragash fra Haugenstua ungdomskole står bak oppskriften på egg i brød, som vant finalen i konkurransen om "Fremtidens skolebrød 2012"
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre gjæren sammen med melet i en bakebolle. 
  • Tilsett salt, sukker, olje og romtemperert vann i bollen sammen med melet.
  • Elt deigen godt. Dersom du bruker bakemaskin skal deigen eltes på laveste hastighet. La deigen elte i 8 – 10 minutter. Dryss i mel til deigen er glatt, ikke kleber og slipper bakebollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et kjøkkenhåndkle, og la den stå på et lunt sted og heve i ca. 30 minutter.
  • Ta deigen ut på et melet bakebord, og del den i 8 like store deler. Trill hver del til en bolle. Legg dem på en stekeplate med bakepapir og dekk rundstykkene med plast eller et kjøkkenhåndkle. La dem stå på et lunt sted og heve i ca. 30 minutter.
  • Trykk rundstykkene flate, legg den flate deigen i den ene hånden din, krum hånden slik at deigen formes som en skål og hell et klekket egg i «deigskålen». Strø litt timian og gressløk over egget. Bruk den andre hånden som du har fri til å klemme sammen kantene på deigen slik at egget ikke renner ut. Det kan være greit å være to personer i denne prosessen. Legg forsiktig emnet ned på en stekeplate med bakepapir. Gjenta prosessen på de andre rundstykkene.
  • Strø revet ost, samt litt timian og gressløk på toppen av rundstykkene. Stek dem midt i ovnen ved 220° C i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.

Egg i brød kan nytes lune, men de er også veldig gode når de er kalde.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme