Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? Ca 20 kjeks, avhengig av størrelse
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? Ca 20 kjeks, avhengig av størrelse

Rustikke sitronkjeks

Syrlige sitronkjeks som er sprø utenpå og har en myk kjerne inni.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Sitronkjeks som disse kalles lemon crinkle cookies på engelsk og har blitt voldsomt populære blant bakebloggere. De er deilige på smak og har et morsomt rustikt utseende.

Slik gjør du

  • Rør smør og sukker til det er luftig, hvitt og kremaktig.

  • Tilsett ett og ett egg, og rør dem godt inn i blandingen.

  • Sikt sammen bakepulver og mel, og ha det i røren. Bland alt godt sammen, og rør inn sitronsaft og -skall og konditorfarge.

  • Avkjøl deigen i minst 2 timer, eller natten over.

  • Form deigen til små kuler, og rull de først i sukker, og så i melis. Ha over på et bakepapirkledd stekebrett.

    Pass på at det er et godt lag av melis, da det det er dette som gir det rustikke utseendet. Hvis det er for lite melis, vil melisen kun smelte bort.
  • Bak kjeksene midt i ovnen på 180 °C i ca. 14-16 minutter, eller til de er lett gylne i kantene og rynkete på toppen.

Oppskriften på sitronkjeks er hentet fra MatPrat.no

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
83 stemmer