Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 6,5 timer (over 2 dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grovt
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 6,5 timer (over 2 dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grovt
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Ekstra grovt surdeigsbrød

Ekstra grovt surdeigsbrød er ekstra smakfullt og holder seg saftig lenge. Et perfekt hverdagsbrød som er godt egnet til matpakka.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1, fordeig: Bland mel, surdeig og vann i en bakebolle. Dekk bollen med plast, og la den stå i romtemperatur til dagen etter. 
  • Dag 2, hoveddeig: Tilsett sammalt rugmel, grov og 2,5 dl vann i fordeigen, og rør sammen.
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen stå i romtemperatur i 3 timer.
  • Tilsett de siste ingrediensene i bakebollen. Elt deigen i en kjøkkenmaskin på sakte fart i 20 minutter. 
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen hvile til den har begynt å heve, ca. 30-60 minutter.
  • Fordel deigen i to smurte brødformer (1,5 liter) rett fra bakebollen. Pensle brødene med vann.
  • Dekk formene med plast eller et kjøkkenhåndkle, og la brødene etterheve til de når kanten av brødformen, ca. 40-60 minutter.
  • Forvarm ovnen til 250 °C. Sett brødene inn nederst i ovnen og senk temperaturen til 190 °C. Stek brødene i 60-75 minutter. Ta brødene ut av formene, og avkjøl på rist. 

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
164 stemmer