Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
surdeig
Surdeigsbrød med havre
Et stort deilig surdeigsbrød med havre til lange, late sommerdager. Bytt gjerne ut mer av hvetemelet med havre for mer smak og et grovere alternativ.
lang
vanskelig
Fint
Surdeigsbrød av hvete
Her er et surdeigsbrød med hvete som ikke krever så mye mer enn en god surdeig, mel, vann og honning - og en god dose tålmodighet. Og når det er sagt; et godt surdeigsbrød er verdt tiden! Dette vil bli en brødfavoritt.
lang
vanskelig
Fint
Surdeigstarter av hvete
En god surdeigstarter trenger tålmodighet og repetisjon. En surdeigstarter trenger nærmere ti dager før den er ferdig, og gjerne ti til i kjøleskapet, før den kan bakes med. Deretter har du et godt utgangspunkt for ren bakemagi!
Middels
Middels
Fint
Lyst surdeigsbrød med tranebær, appelsin og kardemomme
Dette er et nydelig påskebrød med tranebær og andre spennende ingredienser med mye smak! Kardemommens varme, appelsinens sødme og tranebærenes skjønne farge i brødet skaper en varm følelse av vår, men kan nytes uansett årstid og anledning.
lang
Middels
Fint
Ekstra grovt surdeigsbrød
Ekstra grovt surdeigsbrød er ekstra smakfullt og holder seg saftig lenge. Et perfekt hverdagsbrød som er godt egnet til matpakka.
lang
Middels
Ekstra Grovt
Surdeigsbrikser
Surdeigsbrikser tar litt tid å lage, men ikke la deg skremme av den grunn! Resultatet blir fantastiske surdeigsbriks. Ekstra gode til helgefrokosten eller ostekvelden.
lang
Middels
Grovt
Fint surdeigsbrød
Fint surdeigsbrød ligner litt på loff, men har friskere smak og god holdbarhet med rustikt utseende. Surdeigen lager du på forhånd, og den hever brødet naturlig uten tilsatt gjær.
lang
vanskelig
Fint
Surdeig
Surdeig lager du ikke på et blunk, men brød bakt med det smaker desto bedre! Her gir vi deg en innføring i hvordan surdeig lages. NB. Oppskriften er endret etter gode innspill og ny uttesting.
lang
vanskelig
Surdeig med eple
Surdeig med eple og rug er lurt å ha i kjøleskapet slik at du kan du bake saftige surdeigsbrød eller annen surdeigsbakst når du vil. Bruk gjerne økologisk mel til denne oppskriften.
lang
vanskelig
Rug- og speltbrød
Rug- og speltbrød er et godt, grovt surdeigsbasert brød som bakes helt uten gjær. Maaris Kuuda står bak denne oppskriften som var en av finalistene i OBKs brødoppskriftskonkurranse 2014.
lang
vanskelig
Grovt
Grovt surdeigsbrød
Grovt surdeigsbrød av grov hvete og rug har surdeig som hever brødet naturlig over lang tid. Det gir smakfullt og sunne brød, og du slipper å tilsette gjær.
lang
vanskelig
Grovt
Hvit surdeigskrans
Hvit surdeigskrans er dekorativ og kjempegod loff bakt helt uten gjær. Surdeigen du lager på forhånd hever brødet naturlig.
lang
vanskelig
Fint