Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

surdeig

Surdeigsbrød med havre

Et stort deilig surdeigsbrød med havre til lange, late sommerdager. Bytt gjerne ut mer av hvetemelet med havre for mer smak og et grovere alternativ.
lang
vanskelig
Fint

Surdeigsbrød av hvete

Her er et surdeigsbrød med hvete som ikke krever så mye mer enn en god surdeig, mel, vann og honning - og en god dose tålmodighet. Og når det er sagt; et godt surdeigsbrød er verdt tiden! Dette vil bli en brødfavoritt.
lang
vanskelig
Fint

Surdeigstarter av hvete

En god surdeigstarter trenger tålmodighet og repetisjon. En surdeigstarter trenger nærmere ti dager før den er ferdig, og gjerne ti til i kjøleskapet, før den kan bakes med. Deretter har du et godt utgangspunkt for ren bakemagi!
Middels
Middels
Fint

Lyst surdeigsbrød med tranebær, appelsin og kardemomme

Dette er et nydelig påskebrød med tranebær og andre spennende ingredienser med mye smak! Kardemommens varme, appelsinens sødme og tranebærenes skjønne farge i brødet skaper en varm følelse av vår, men kan nytes uansett årstid og anledning.
lang
Middels
Fint

Ekstra grovt surdeigsbrød

Ekstra grovt surdeigsbrød er ekstra smakfullt og holder seg saftig lenge. Et perfekt hverdagsbrød som er godt egnet til matpakka.
lang
Middels
Ekstra Grovt

Surdeigsbrikser

Surdeigsbrikser tar litt tid å lage, men ikke la deg skremme av den grunn! Resultatet blir fantastiske surdeigsbriks. Ekstra gode til helgefrokosten eller ostekvelden. 
lang
Middels
Grovt

Fint surdeigsbrød

Fint surdeigsbrød ligner litt på loff, men har friskere smak og god holdbarhet med rustikt utseende. Surdeigen lager du på forhånd, og den hever brødet naturlig uten tilsatt gjær.
lang
vanskelig
Fint

Surdeig

Surdeig lager du ikke på et blunk, men brød bakt med det smaker desto bedre! Her gir vi deg en innføring i hvordan surdeig lages. NB. Oppskriften er endret etter gode innspill og ny uttesting.
lang
vanskelig

Surdeig med eple

Surdeig med eple og rug er lurt å ha i kjøleskapet slik at du kan du bake saftige surdeigsbrød eller annen surdeigsbakst når du vil. Bruk gjerne økologisk mel til denne oppskriften.
lang
vanskelig

Rug- og speltbrød

Rug- og speltbrød er et godt, grovt surdeigsbasert brød som bakes helt uten gjær. Maaris Kuuda står bak denne oppskriften som var en av finalistene i OBKs brødoppskriftskonkurranse 2014.
lang
vanskelig
Grovt

Grovt surdeigsbrød

Grovt surdeigsbrød av grov hvete og rug har surdeig som hever brødet naturlig over lang tid. Det gir smakfullt og sunne brød, og du slipper å tilsette gjær.
lang
vanskelig
Grovt

Hvit surdeigskrans

Hvit surdeigskrans er dekorativ og kjempegod loff bakt helt uten gjær. Surdeigen du lager på forhånd hever brødet naturlig.
lang
vanskelig
Fint