Grove lunsjpannekaker
Grove lunsjpannekaker er ypperlig som varmlunsj de dagene du har god tid. Med sammalt mel i røren blir de både mer mettende og litt sunnere.
Ingredienser
4 egg
1 ½ dl hvetemel
1 ½ dl fin sammalt hvete
½ ts salt
5 dl melk
1 ss margarin til steking
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland mel og salt. Tilsett omtrent halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene.
Vil du gjøre grove lunsjpannekaker enda grovere kan du erstatte hele melmengden med fullkornshvetemel.
- La røren svelle i ca. 15 minutter.
- Stek pannekakene på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden.
- Server grove lunsjpannekaker med syltetøy eller friske bær.
Husk at pannekaker kan varieres i det uendelige! Se vår samleside for pannekaker her!
Kilde: MatPrat