Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Pannekaker

Pannekaker – grunnoppskrift på pannekakerøre og variasjoner

Pannekaker - alle barns yndlingsmiddag! Men pannekaker er i aller høyeste grad også for voksne. Her er både den klassiske oppskriften og gode variasjoner.

Med pannekaker på bordet blir det aldri feil – uansett hvem du har invitert til middag!

 

Etter at røra har stått en halvtimes tid for å svelle, er det bare å smelte litt smør i panna og sette i gang med stekingen på middels varme. Det er riktignok litt tidkrevende arbeid om du ikke er flink til å multitaske. Men i andre enden venter en bunke myke, varme og fristende godsaker. 

 

Pannekaker kan brukes både som forrett, hovedrett og dessert – alt ettersom hva du velger som tilbehør. Og med alle variasjonsmulighetene som finnes kan du helt fint ha dem til middag hver uke uten å bli ensidig i kosten. 

 

Retten har også fått sin egen dag i kalenderen. Vi feirer pannekakedagen tirsdag etter fastelavnssøndag. Denne dagen ble til fordi det var siste dagen før fasten, og man ønsket å bli kvitt alle de ferske matvarene som melk, egg og smør – perfekt til å lage pannekaker av.

Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 16 pannekaker
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 16 pannekaker

Fine pannekaker

Fine pannekaker er lette og gode med blåbærsyltetøy eller friske bær. Noen kaller dem verdens beste og enkleste pannekaker når de blir servert til middag med bacon.
slik gjør du
Vis Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland sammen mel og salt i en bolle. 
  • Pisk egg og melk og tøm deretter halvparten av blandingen over i bollen med mel samtidig som du rører hele tiden. Tilsett resten og rør til alle klumper er borte. La røren svelle i 20–30 minutter. 
  • Smelt litt smør i en stekepanne på middels/høy varme. Hell i en øse med pannekakerøre og vend litt på pannen slik at røren dekker bunnen i et jevnt lag. Når pannekaken er blitt gyllenbrun på undersiden kan den snus og stekes raskt på den andre siden. Gjenta med resten av røren. 
  • Server med ønsket tilbehør som blåbærsyltetøy, bacon, friske bær eller annet godt. Fine pannekaker er ypperlig kosemiddag. 

>> Prøv også vår oppskrift på grove pannekaker som turmat – eller se vår store samleside med oppskrifter på pannekaker for flere varianter av pannekakerøre. 

Her er våre tips til variasjoner på pannekaker:

 

Pannekaker - Flere oppskrifter og artikler

Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott

Crêpes, løvtynne pannekaker med søtt eller salt fyll, er klassisk gatemat i Frankrike.
Middels
Middels
Fint

Asiatisk pannekake med fisk og vårløk

Disse asiatiske pannekakene er inspirert av koreanske vårløkspannekaker. En knallbra oppskrift hvis du vil bli kvitt rester av gårsdagens fiskemiddag!
rask
Middels

Pannekaker av brødrester

Tørre brødskiver kan bli født på ny! I denne oppskriften lager du pannekaker av brødrester som males opp til brødrasp.
rask
enkelt

Wraps av pannekake

Har du pålegg i kjøleskapet som det haster med å få spist opp? Visp sammen en grov pannekake og bruk den som wraps! Godt både som en smårett og som middag.
rask
enkelt

Grov pannekake med restemiddag

Restemiddagen får nytt liv i følge med en nystekt pannekake og en rømmebasert saus. Bruk det du har av rester i kjøleskapet eller fryseren - det meste passer sammen med en pannekake!
Middels
enkelt

Okonomiyaki – japanske pannekaker

Okonomiyaki er en japansk pannekake med mange valgmuligheter på ingrediensene. Tradisjonelt er basen kål, men denne har vi fylt med den ene hjertesalaten vi hadde liggende i kjøleskapet. Oppskriften gir en gyllen anledning til å kombinere kjøleskapsrydding med et godt måltid!
Middels
Middels

Pannekaketårn med appelsinkrem

Røde appelsiner er utrolig dekorative, og gir både nydelig syre og deilig aroma til dette pannekaketårnet. Om du ikke finner røde appelsiner i butikken, kan du selvsagt bruke vanlige appelsiner.
lang
Middels
Fint

Grove, fylte pannekaker

Bruk sammalt hvetemel i pannekakerøren, da blir de grovere og mer mettende. Vi har fylt de grove pannekakene med kyllingkjøttdeig og grønnsaker - og gratinert dem med ost. Perfekt som hverdagsmiddag eller til kveldskos!
Middels
enkelt
Grovt

Sunne pannekaker

Med havre og banan i røra får du deilige sunne pannekaker med søt smak helt uten sukker. Server med cottage cheese og friske bjørnebær til frokost eller dessert.
rask
enkelt
Ekstra Grovt

Halvgrove pannekaker

Halvgrove pannekaker med fin sammalt hvete er litt sunnere enn de vanlige, og passer fint til hverdagsmiddagen. Server med syltetøy, bacon eller friske bær.
Middels
Middels

Grove pannekaker

Grove pannekaker er gode som turmat. Hell hvetemel, sammalt hvete, havregryn, egg og melk på flaske, og stek på primus eller bålpanne. Server med syltetøy.
Middels
enkelt

Byggpannekaker

Byggpannekaker er kjempegode og sunne pannekaker med byggmel. Stek dem dagen i forveien, og ta med i matpakken eller som sunn turmat.
Middels
enkelt