Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels

Påskeharer trinn for trinn

Påskeharer trinn for trinn viser deg nøyaktig hvor enkle disse rundstykkene er å få til. De smaker kjempegodt, og ser utrolig søte ut til påskefrokosten.
Skriv ut

Slik gjør du

 

 • Del deigen i ca. 40 like store emner. Til hver hare trenger du to deler. 

  Påskeharer 1

 • Lag to dråpeformede stykker.

  Påskeharer 2

 • Skjær et snitt i hvert stykke, fra den spisse til den butte siden.Pskeharer1
 • Fest stykkene mot hverandre, slik at de butte endene blir henholdsvis kropp og hode, mens spissene blir ben og ører.Pskeharer
 • Pensle harene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
  HVA ER BAKGRUNNEN FOR PÅSKEHARER?
  Påskeharen stammer opprinnelig fra den greske legenden om gudinnen Eostre (Eos) som forvandlet en fugl til en hare. Forvandlingen bunnet i at fuglen fikk ødelagt eggene sine av jegeren Orion. Da Eostre kom forbi syntes hun synd på fuglen, og gjorde den om til et dyr som ville være raskt og lurt nok til å lure Orion.
  Haren som fortsatt kunne legge egg, ville ære Eostre og gav henne noen dekorterte egg. Ettersom hun ønsket å dele gleden med menneskene, vandret haren rundt i verden og delte ut de dekorerte symbolene på liv. Fra da av sørget gudinnen for at haren kunne legge ett rødt, blått og grønt egg hver eneste vår.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer