Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 julesandwich
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 julesandwich

Julesandwich

Julesandwich er fylt av julens restemat med juleskinke, appelsin og syltet kål og passer perfekt til julelunsj eller som en smårett i romjulen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Syltet kål: Kok opp vann, hvitvinseddik, sukker og salt. Del kålen i tynne skiver og ha det i den kokende laken. La det putre i et par minutter før du siler av væsken og avkjøler til romtemperatur.
  • Sandwich: Start med å skjære to skiver kokt juleskinke.
  • Skjær så fileter av appelsinen på følgende måte; skrell appelsinen og skjær av alt det hvite, skjær fileter inn mot midten så du unngår å få med noe av det tynne skinnet.
  • Lag skiver av rødbet som du steker i smør og olje sammen med brødskivene i 2–3 minutter på hver side. 
  • Smør et godt lag med sennep på brødskivene og ha på skinke. Legg på kålen og dandér rødbetbitene og appelsinfilétene på toppen, og der har du en julesandwich. 

>> enda en blings med en smak av jul.

 

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer