Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 45 knekkebrød
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 45 knekkebrød

Knekkebrød med rug og kli

Knekkebrød med rug og kli er sunne og sprø med masse fiber. Bakt med rugmel, havrekli, kruskakli, solsikkekjerner, linfrø og gresskarfrø er de perfekte til frokost eller i matpakka.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen på 160° C varmluft, og klargjør to stekeplater med bakepapir.
  • Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og la det stå i 10 minutter.
  • Bre blandingen utover stekeplatene i et tynt lag, prøv å få et så jevnt lag som mulig.
    Når du skal fordele knekkebrødmassen utover, er det et godt triks å bruke en litt hard slikkepott dyppet i vann. Eventuelt kan du bre utover ved hjelp av hendene, også dyppet i vann.
  • Stek i ovnen i 20 minutter. Ta dem ut av ovnen og bruk en pizzaskjærer til å lage ønsket form og størrelse. 
  • Sett brettene inn igjen i ovnen og stek videre i 20 minutter. Følg godt med så de ikke blir brente partier, og bytt gjerne plass på stekeplatene underveis i stekingen. 
  • Skru ovnen ned til 120° C.  Stek videre i en times tid, eller til de har blitt helt sprø.
  • La knekkebrødene bli helt avkjølt før du knekker dem opp, og legger dem i en boks eller et glass med lokk. 

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
27 stemmer