Knekkebrød med rug og kli
Knekkebrød med rug og kli er sunne og sprø med masse fiber. Bakt med rugmel, havrekli, kruskakli, solsikkekjerner, linfrø og gresskarfrø er de perfekte til frokost eller i matpakka.
Ingredienser
2 dl siktet rugmel
2 dl hvetekli (kruskakli)
1 dl havrekli
2 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
2 ½ dl gresskarkjerner
2 dl knuste linfrø
1 ts salt
6 ½ dl kaldt vann
slik gjør du
Vis ingredienser
De hjemmebakte knekkebrødene er raske å lage, og du kan alltid tilpasse ingredienslisten etter hva du har i matskapet hjemme. Disse hjemmebakte knekkebrødene smaker speiselt nydelig med en god ost til - men passer sammen med de fleste påleggstyper.
Slik gjør du
- Forvarm ovnen på 160° C varmluft, og klargjør to stekeplater med bakepapir.
- Bland alle ingrediensene til knekkebrødene sammen i en bolle og la det stå i 10 minutter.
- Bre blandingen utover stekeplatene i et tynt lag, prøv å få et så jevnt lag som mulig. Da får knekkebrødene lik tykkelse og blir likt stekt.
Når du skal fordele knekkebrødmassen utover, er det et godt triks å bruke en litt hard slikkepott dyppet i vann. Eventuelt kan du bre utover ved hjelp av hendene, også dyppet i vann.
- Stek i ovnen i 20 minutter. Ta knekkebrødene ut av ovnen og bruk en pizzaskjærer til å lage ønsket form og størrelse.
- Sett brettene inn igjen i ovnen og stek videre i 20 minutter. Følg godt med så knekkebrødene ikke får brente partier. Bytt gjerne plass på stekeplatene underveis i stekingen.
- Skru ovnen ned til 120° C. Stek videre i en times tid, eller til de har blitt helt sprø.
- La knekkebrødene bli helt avkjølt før du knekker dem opp og legger dem i en boks eller et glass med lokk.
>> Sjekk også ut vår samleside med alle våre oppskrifter på knekkebrød.