Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Lunsjsalat med byggryn

Lunsjsalat med byggryn passer godt til lunsj eller på tur. Pakk salat og dressing hver for seg, og du har en deilig, frisk matpakke.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kok byggrynene sammen med salt i ca. en halv time til grynene er myke, men fremdeles har en hard kjerne midt i. Sil av overflødig vann og avkjøl byggrynene.
    Ønsker du en raskere løsning kan du bruke prekokte byggryn også kalt byggris.
  • Lag dressingen mens grynene koker. Bland sammen ingrediensene og smak til med nykvernet salt og pepper. La dressingen stå kaldt i minimum 20 minutter, slik at smaken fra krydderurtene får satt seg. 
  • Skyll grønnsakene og la dem renne godt av. Del tomatene i to. Kutt opp paprika, agurk og salat i små biter. Bland alt sammen med de avkjølte byggrynene og tørkede tranebær. Server salaten med dressingen ved siden av.

Prøv også byggrynssalat med mozzarella, melon og røkt skinke – eller sjekk ut denne artikkelen med andre gode forslag til lunsj på hjemmekontoret. 

Finn mer om samme tema:

3 / 5
4 stemmer