Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Matpakkebrød

Matpakkebrød er et sunt, ekstra grovt og saftig brød med hvete, rug, havregryn, havrekli og kulturmelk. Grovbrødet holder deg mett lenge, og passer fint til lunsj i hverdagen.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

 

  • Fordeig: Bland sammen melk, sammalt hvete grov, sammalt rug fin og grov, havregryn og havrekli i en stor bakebolle, ca. 6 liter.  Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil litt være klissete. Tilsett ekstra vann om den er for tørr. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 30 minutter.
  • Hoveddeig: Varm vannet til det er fingervarmt, 37°C. Smuldre i gjæren og rør den ut i det lunkne vannet. Tilsett gjærblandingen og ingrediensene til hoveddeigen i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i ca. 45 minutter.
  • Ha deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Legg brødene i smurte 2 liters former. Dekk formene med et klede, og sett dem på et lunt sted i 35-40 minutter.
  • Når brødene er ferdig hevet pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv i brødene. Dryss over havrekli.
  • Stek brødene på nederste rille ved 200 ºC i 50-60 minutter. Avkjøl på rist.

Prøv også grovbrød med bygg og havre som matpakkebrød.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer