Røkelakssmørbrød med pepperrot
Røkelakssmørbrød med pepperrot på elegant vis med lakserogn og confiterte vaktelegg på nybakt surdeigsbrød. Passer fint til påskefrokosten og til jul.
Ingredienser
Pepperotkrem:
1 dl seterrømme
ca. 2 ss revet frisk pepperrot
ca. 2 ss sitronsaft
salt og pepper
Confiterte vakteleggplommer:
12 vaktelegg
olivenolje
Til anretning:
4 skiver surdeigsbrød
ca. 100 g smør
400 g røkelaks
pepperrotkrem
12 confiterte vakteleggplommer
2 ss lakserogn
karse
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pepperrotkrem: Pisk rømme til krem og tilsett fersk pepperrot. Prøv deg frem på hvor sterk du vil ha den. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Confiter vakteleggeplommene: Skill eggene. Legg plommen forsiktig i romtemperert olivenolje og trekk dem på svak varme, ca. 45° C, til det dannes en fast hinne rundt eggeplommene. Eggeplommen skal være litt fast utenpå og flytende inni. Ta de forsiktig opp og la renne av på et kjøkkenpapir.
- Anretning: Smør skivene med smør og del dem i to eller tre biter etter hvor store de er. Legg på røkelaks, pepperrotkrem, confiterte eggeplommer og lakserogn. Pynt med karse.